Nyáron is kulcsfontosságú a csontleves alaplé fogyasztása, de ilyenkor nem kívánunk forró leveseket kortyolni. Helyette inkább hűs, könnyű itókára vágyunk.
A hideg uborka krémleves pont ilyen. Külön előny, hogy ha már kész az alapleved (vagy raktál el korábban a fagyasztóba), akkor főzést nem is igényel és pár perc alatt elkészül. Ez a levest akár zsenge cukkiniből is kipróbálhatod. Az uborka és a cukkini héjastul beszámítható a zöldségmatekba. Fogyaszthatod levesként előétel gyanánt. Azonban akár egy üdítő kisétkezés is lehet belőle, hiszen az avokádóval és az alaplével remekül kiegyensúlyozod. Ha tízóraira vagy uzsonnára fogyasztod, tehetsz bele legeltetett forrásból származó kollagént is.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 3 db nagyobb uborka kimagozva, felkockázva
- 2 db avokádó, megtisztítva
- 50 ml citromlé
- 1 teáskanál citromhéj biocitromból
- 180 ml gyógyító csontleves alaplé
- 1,5 evőkanál friss kapor, aprítva
- 2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 evőkanál friss menta, aprítva
Hozzávalók
|
|
- Helyezd egy turmixgépbe az összes hozzávalót.
- Turmixold addig, amíg sima, homogén állagot kapsz.
- Töltsd ki a hideg uborka krlémlevest kis poharakba vagy tálkákba.
- Díszítésként tégy a tetejére friss mentaleveleket, kaprot vagy uborkaszeleteket.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180447624