Hideg uborka krémleves

Nyáron is kulcsfontosságú a csontleves alaplé fogyasztása, de ilyenkor nem kívánunk forró leveseket kortyolni. Helyette inkább hűs, könnyű itókára vágyunk.

A hideg uborka krémleves pont ilyen. Külön előny, hogy ha már kész az alapleved (vagy raktál el korábban a fagyasztóba), akkor főzést nem is igényel és pár perc alatt elkészül. Ez a levest akár zsenge cukkiniből is kipróbálhatod. Az uborka és a cukkini héjastul beszámítható a zöldségmatekba. Fogyaszthatod levesként előétel gyanánt. Azonban akár egy üdítő kisétkezés is lehet belőle, hiszen az avokádóval és az alaplével remekül kiegyensúlyozod. Ha tízóraira vagy uzsonnára fogyasztod, tehetsz bele legeltetett forrásból származó kollagént is.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Hideg uborka krémleves
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Konyha AIP
Előkészítés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Helyezd egy turmixgépbe az összes hozzávalót.
  2. Turmixold addig, amíg sima, homogén állagot kapsz.
  3. Töltsd ki a hideg uborka krlémlevest kis poharakba vagy tálkákba.
  4. Díszítésként tégy a tetejére friss mentaleveleket, kaprot vagy uborkaszeleteket.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180447624