Ma egy villámgyorsan⚡ elkészíthető receptet hoztam neked. Nincs mindig idő órákat a konyhában tölteni, és biztosan van jobb elfoglaltságod neked is ennél. ?
Ha van a hűtődben egy kis maradék hús, mondjuk a vasárnapi ebédből, akkor igazán szerencsés vagy ?, de enélkül is szupergyorsan elkészíthető ez az ízletes fogás.
Tedd mellé a zöldségmatekot! ?
✅ Az édesburgonyával és a cukkinivel a színeseket teljesíted.
A cukkinit ne hámozd meg, csak így számít színesnek!?
Tegyél mellé egy egyszerű zöld salátakeveréket (endívia, bébi spenót, madársaláta, rukkola, medvehagyma stb. ), apríts bele hagymát, retket és kész: kipipáltad a zöldségmatekot!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 közepes édesburgonya apróra vágva
- 1/2 db cukkini héjával együtt, kockákra vágva
- 220 gramm darálthús, vagy maradék hús apróra vágva
- 2 gramm friss kakukkfű apróra vágva (vagy 1 gramm szárított kakukkfű)
- 1 evőkanál kókuszdió olaj
- Ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Tegyünk 1 evőkanál kókuszdióolajat egy serpenyőbe és a tűzhelyet állítsuk közepes hőfokra.
- Adjuk hozzá az aprított édes burgonyát, a kockákra vágott cukkinit és a darált, vagy apróra vágott húst.
- Főzzük addig amíg az összetevők megsülnek.
- Adjuk hozzá a kakukkfüvet és sózzuk ízlés szerint.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174932443/