Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.
? Az avokádó bár gyümölcs, mégis inkább zsírforrásként tartjuk számon a funkcionális táplálkozásban. Remek forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak.
? A belőle készült guacamole eredetileg mexikói étel, de mára egész Amerikában, sőt világszerte eltejredt. Sült, grillezett húsokkal jól harmonizál. Ráöntheted a salátádra vagy vágd a zöldségeidet vékonyra és mártogasd guacamole-ba.
? Ha nehezen jutsz érett avokádóhoz, vedd meg bátran a keményet. Tedd papírzacskóba egy (vagy több) alma társaságában, zárd le a zacskót és hagyd a pulton 2 napra. Az avokádód szépen meg fog érni, anélkül, hogy megbarnulna és tönkremenne.
? A recepthez friss, helyi, napérlelte paradicsomot válassz.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 2 db érett avokádó
- 1 db érett paradicsom
- 1 db kisebb fej hagyma
- 2 evőkanál lime frissen facsart leve
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Az avokádókat meghámozzuk, és felszeleteljük, majd egy villa segítségével összenyomkodjuk.
- A paradicsomokat vágjuk fel apró kockákra.
- Adjuk hozzá az avokádó püréhez.
- Ízesítsük a lime levével és sóval ízlés szerint.
- Ha benne hagyjuk az egyik avokádó magját, nem fog megbarnulni a guacamole.
A recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/guacamole/