Guacamole

Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.

🥑 Az avokádó bár gyümölcs, mégis inkább zsírforrásként tartjuk számon a funkcionális táplálkozásban. Remek forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak.

🥑 A belőle készült guacamole eredetileg mexikói étel, de mára egész Amerikában, sőt világszerte eltejredt. Sült, grillezett húsokkal jól harmonizál. Ráöntheted a salátádra vagy vágd a zöldségeidet vékonyra és mártogasd guacamole-ba.

🥑 Ha nehezen jutsz érett avokádóhoz, vedd meg bátran a keményet. Tedd papírzacskóba egy (vagy több) alma társaságában, zárd le a zacskót és hagyd a pulton 2 napra. Az avokádód szépen meg fog érni, anélkül, hogy megbarnulna és tönkremenne.

🍅 A recepthez friss, helyi, napérlelte paradicsomot válassz.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Guacamole
Elkészítés
  1. Az avokádókat meghámozzuk, és felszeleteljük, majd egy villa segítségével összenyomkodjuk.
  2. A paradicsomokat vágjuk fel apró kockákra.
  3. Adjuk hozzá az avokádó püréhez.
  4. Ízesítsük a lime levével és sóval ízlés szerint.
  5. Ha benne hagyjuk az egyik avokádó magját, nem fog megbarnulni a guacamole.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/guacamole/

>