Grill csirkés édesburgonya saláta
Veres Krisztina receptje
Forrás: The Wahls Protocol – Cooking for Life
Mennyiség |
|
- 3 csésze zöld levél
- 1/2 csésze darabolt, főzött édesburgonya
- 1/4 csésze vékonyra szeletelt lila hagyma
- 1/4 csésze retek
- 2 evőkanál olasz öntet
- 15 dkg grillezett csirkecsík
- Olasz öntethez olivaolaj, almaecet, fokhagyma, oregánó, kakukkfű, só, borsikafű
Hozzávalók
|
|
- A húst csíkokra vágjuk és marináljuk sózott almaecetben fél órát.
- Elkészítjük addig a salátát. Megfőzzük az édesburgonyát, felszeleteljük a lila hagymát, a retket pedig reszeljük. Ha kész hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.
- Addig elkészítjük a húst. Zsírozott serpenyőben aranybarnára sütjük.
- A zöldre szedjük a salátát, meglocsoljuk az öntettel és mellé tálaljuk a csirkét.