Fokhagymás uborkasaláta

Ezekben a hetekben van a nyári tökök dömpingje, amelyek közé az uborka is tartozik. Magas a víztartalma, remek szomjoltó, de emellett vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz. Lesózva könnyebben emészthető, így a saláták kedvelt alapanyaga.

Néhány összetevőből pár perc alatt hűsítő nyári salátát dobhatsz össze. A fokhagymás uborkasaláta jó alap lehet más salátákhoz is. Apríts bele nyugodtan más zöldségeket (pl. póréhagymát, lilahagymát, zellert, zöldleveleseket, rukkolát, petrezselymet stb.) és tálald lehűtve.

A manapság legelterjedtebb kígyóuborka mellett a nagyobb fürtös és salátauborka is jól használható ebben a receptben. A héját feltétlenül hagyd rajta, mert így a zöldségmatek színesei közé tudjuk sorolni.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Fokhagymás uborkasaláta
fokhagymás uborka saláta
Fogás Előétel, Saláta
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Előétel, Saláta
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
fokhagymás uborka saláta
Elkészítés
  1. Az uborkát mosd meg és vágd hosszában négyfelé, majd szeleteld fel.
  2. Tedd az apróra vágott uborkát egy tálba.
  3. Add hozzá az olajat, sót, hagymaport és préselt fokhagymát.
  4. Keverd össze az összes hozzávalót.
  5. Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd utólag.
  6. Ezután tedd hűtőbe, és lehűtés után fogyaszd.
Megjegyzés

Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713180614830