Ezekben a hetekben van a nyári tökök dömpingje, amelyek közé az uborka is tartozik. Magas a víztartalma, remek szomjoltó, de emellett vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz. Lesózva könnyebben emészthető, így a saláták kedvelt alapanyaga.
Néhány összetevőből pár perc alatt hűsítő nyári salátát dobhatsz össze. A fokhagymás uborkasaláta jó alap lehet más salátákhoz is. Apríts bele nyugodtan más zöldségeket (pl. póréhagymát, lilahagymát, zellert, zöldleveleseket, rukkolát, petrezselymet stb.) és tálald lehűtve.
A manapság legelterjedtebb kígyóuborka mellett a nagyobb fürtös és salátauborka is jól használható ebben a receptben. A héját feltétlenül hagyd rajta, mert így a zöldségmatek színesei közé tudjuk sorolni.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db nagyobb kígyó uborka
- 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma,préselve
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/2 teáskanál vöröshagymapor elhagyható
Hozzávalók
|
|
- Az uborkát mosd meg és vágd hosszában négyfelé, majd szeleteld fel.
- Tedd az apróra vágott uborkát egy tálba.
- Add hozzá az olajat, sót, hagymaport és préselt fokhagymát.
- Keverd össze az összes hozzávalót.
- Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd utólag.
- Ezután tedd hűtőbe, és lehűtés után fogyaszd.
Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713180614830