Még tart a spárgaszezon, használd ki a végéig! 😉 Főzz belőle krémlevest, készítsd el garnélával vagy csavard baconbe.
A spárga elkészítése nem ördöngösség. Ha bizonytalan vagy, kezdd zöld spárgával. Ezt nem kell hámozni, csak a végéről vágd vagy törd le a fás részt. Főzve, párolva pillanatok alatt elkészül, azonban némi ízesítéssel még finomabb lesz. A pirított fokhagyma valamint a citrom savanyúsága remekül passzol hozzá. Hidegen vagy melegen a zöldségmatek kénes részét kipipálhatod ezzel a salátával.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 köteg spárga (megtisztítva)
- 1 tál jegesvíz
- 4 evőkanál avokádó olaj (kókuszolaj is jó)
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 1 szál újhagyma
- 1 db citrom leve
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Párold meg a spárgát, amíg élénk zöldek és enyhén puhák lesznek, de még roppanós az állaguk. Használhatsz párolóedényt, pároló betétet vagy egy fazék vízben is készítheted.
- Ezután tedd a spárgákat jeges vízbe, hogy megmaradjon a színe, és ne puhuljon tovább.
- Hevítsd az olajat egy edényben vagy serpenyőben, és add hozzá a préselt fokhagymát.
- Döntsd az edényt oldalra, hogy a forró olaj teljesen elfedje a fokhagymát.
- Amikor a fokhagyma szép aranybarna, vedd le a tűzhelyről.
- Vedd ki a jeges vízből a spárgákat, és fektesd egy nagy lapos tányérra őket.
- Öntsd rá egyenletesen a fokhagymát az olajjal együtt.
- Szórd meg karikákra vágott újhagymával, csepegtesd rá a citrom levét, végül sózd ízlés szerint.
- A saláta elkészült, fogyaszthatod hidegen és melegen egyaránt.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180111426