Fokhagymás, petrezselymes fekete kagyló

Megosztás:

Ennek a fenséges fogásnak az elkészítése csak pár percet vesz igénybe, így nem kell órákat a konyhában töltened, ha valami különlegesre és egészségesre vágysz.

A V.Á.L.T.S.® életmódprogram V, vagyis Valódi ételek pillérének fontos eleme a halak, tengeri herkentyűk fogyasztása. Ezek igazi tápanyagbomba „szuperételek”, egészséges zsírokban és zsírban oldódó vitaminokban gazdagok. Azonban tenger híján kevés ilyesmit fogyasztunk. Lehet, hogy gondolkodtál már azon, hogy tengeri herkentyűket egyél, de elképzelhető, hogy fogalmad sincs, hogyan készítsd el. Erre a problémára hoztam neked az egyik mentorom, Szabó Monika receptjét.

A fekete kagyló mirelit formában könnyen beszerezhető. Az elkészítése se tart tovább pár percnél és már is a tányérodon gőzölög az ínyenc fogás.

Print Recipe
Fokhagymás, petrezselymes fekete kagyló
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A kókuszolajon 1-2 perc alatt párold meg a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát (csak éppen annyi ideig, hogy megérezd a fokhagyma illatát).
  2. Dobd rá az olajra a fagyott kagylót és nagy lángon kezdd pirítani.
  3. 2-3 perc múlva szórd meg az aprított petrezselyemmel, és együtt pirítsd kb. 1 percig, sózd, majd öntsd rá a kókusztejet.
  4. Forrald össze, és el is készült.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: Szabó Monika

Hasonló cikkek

>