Édesburgonya reggeli

Folytatódik a batátaszezon! A múlt héten már adtam pár tippet, hogyan lehet változatosan, sokféleképpen elkészíteni az édesburgonyát.  Nem kell a fél életedet a konyhában tölteni akkor sem, ha követed a V.Á.L.T.S.® Funkcionális étrendet. A héten egy gyorsan elkészülő, esti maradék husit felszámolós receptet hoztam.

Lehet belőle reggeli, de akár egy gyorsan elkészülő ebéd vagy vacsora is. Az előkészületek lehet, hogy pepecselősnek tűnnek, de ha van egy praktikus konyhai robotgéped, akkor azzal pillanatok alatt zsülienre vághatod vagy lereszelheted a zöldségeket. Amíg a serpenyőben elkészül az étel, addig az aprítót is elmosogathatod.

A különböző zöldfűszerekkel más-más ízvilágú fogást hozhatsz létre. Kakukkfű helyett használhatsz rozmaringot, bazsalikomot, petrezselymet vagy koriandert is. Ha a cukkini mellett adsz hozzá hagymát is és teszel mellé friss zöldsalátát vagy nagyobb adag friss zöldfűszerrel szórod meg, akkor a zöldségmatekot is kipipálhatod.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Édesburgonya reggeli
Fogás Reggeli
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Reggeli
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket tedd egy aprító gépbe, és vágd vékony csíkokra (zsülienre). Akár le is reszelheted őket.
  2. Tedd a serpenyőbe az olajat és melegítsd közepes hőfokon.
  3. Tedd bele a vékonyra vágott édesburgonyátés cukkinit, valamint az apróra vágott húst.
  4. Süsd addig, amíg az édesburgonya megpuhul.
  5. Ezután add hozzá a zöldfűszert és sózd izlés szerint.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181120110