Ezen a rendhagyó húsvéton is szeretnék egy ünnepi recepttel kedveskedni neked. ?
Ez az édes sült pecsenye méltán kerülhet az ünnepi asztalra. ?
A zöldségmatekról most se feledkezz meg. Kínáld ezt a fenséges húst friss tavaszi zöldsalátával, párolt zöldségekkel. ?
Sütés/főzés | 45 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 65 dkg sertéshús
- 2 evőkanál méz (ünnepen ennyit megengedhetsz magadnak :))
- 4 evőkanál kókuszolaj vagy avokádó olaj
- 180 ml szűrt víz
- 1/4 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 1/8 teáskanál fekete bors (visszavezetős, elhagyható)
- 1/8 teáskanál szárított oregánó
- 1/8 teáskanál szárított kakukkfű
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
- Keverjük össze a fokhagymaport, sót, a borsot, az oregánót, és a kakukkfüvet.
- Ezzel a fűszerkeverékkel dörzsöljük be a sertéshúst. Tegyük félre.
- Melegítsük a mézet és a kókusz olajat egy nagy tűzálló edénybe amíg felolvad.
- Helyezzük bele a fűszerezett sertéshúst és pirítsuk meg minden oldalát 2-2 percig.
- Tegyük a húst egy tepsire és süssük addig, amíg megpuhul.
- Ha elkészül a hús, vegyük ki és fedjük le fóliával, pihentessük.
- A mézes olajat tegyük vissza a tűzhelyre és öntsük hozzá a vizet, majd forraljuk közepes lángon addig, amíg kicsit besűrűsödik.
- Szeleteljük fel a húst és csurgassuk rá a mézes szószt.
A recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713175378994/