Édes sült pecsenye

Ezen a rendhagyó húsvéton is szeretnék egy ünnepi recepttel kedveskedni neked. 🐰
Ez az édes sült pecsenye méltán kerülhet az ünnepi asztalra. 😋

A zöldségmatekról most se feledkezz meg. Kínáld ezt a fenséges húst friss tavaszi zöldsalátával, párolt zöldségekkel. 🥗

Print Recipe
Édes sült pecsenye
Konyha AIP
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Konyha AIP
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
  2. Keverjük össze a fokhagymaport, sót, a borsot, az oregánót, és a kakukkfüvet.
  3. Ezzel a fűszerkeverékkel dörzsöljük be a sertéshúst. Tegyük félre.
  4. Melegítsük a mézet és a kókusz olajat egy nagy tűzálló edénybe amíg felolvad.
  5. Helyezzük bele a fűszerezett sertéshúst és pirítsuk meg minden oldalát 2-2 percig.
  6. Tegyük a húst egy tepsire és süssük addig, amíg megpuhul.
  7. Ha elkészül a hús, vegyük ki és fedjük le fóliával, pihentessük.
  8. A mézes olajat tegyük vissza a tűzhelyre és öntsük hozzá a vizet, majd forraljuk közepes lángon addig, amíg kicsit besűrűsödik.
  9. Szeleteljük fel a húst és csurgassuk rá a mézes szószt.
Megjegyzés