Az ünnepek után egy gyorsan elkészülő egytálételt hoztam neked. Mindössze háromnegyed óra alatt az asztalra varázsolhatsz egy komplett ebédet vagy vacsorát úgy, hogy közben a zöldségmatekot is kipipálhatod. 🙂
Ilyenkor télen nehezebben jutunk friss zöldleveleshez, azonban ekkor van a káposztafélék szezonja. Használjuk ki hát a lehetőségeket! A kelkáposzta egy igazán sokoldalú, ráadásul a kénben gazdag zöldség, így amellett, hogy a sejtjeinket hatékonyan táplálja, még a méregtelenítésben is remekül támogat.
A batáta szerencsére remekül érzi magát a mi éghajlatunkon és már számos helyen be tudsz szerezni helyi, vegyszermentes édesburgonyát. Próbáld ki a különböző színű változatokat: a fehér, a narancs és a lila húsú batátát. Ezzel a trükkel még színesebbé teheted ezt a fogást, miközben elegendő szénhidráttal látod el a szervezedet.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 4 evőkanál olivaolaj extra szűz
- 1 kisebb fej aprított vöröshagyma
- 15 gerezd fokhagyma
- 20 dkg finomra vágott kelkáposzta
- 25 dkg csirkemell apróra vágva
- 20 ml kókusztej (bio, adalékmentes)
- 1 maréknyi friss kakukkfű apróra vágva
- 3 közepes méretű édesburgonya vékony karikákra vágva
- 2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra, és egy jénait, római tálat vékonyan kend be olivaolajjal.
- A maradék extra szűz olívaolajat öntsd egy nagy serpenyőbe. Ezután add hozzá a darált fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd 1-2 percig.
- Add hozzá az apróra vágott kelkáposztát és az apró kockákra vágott csirkét.
- Párold még pár percig közepes lángon, amíg a kelkáposzta összeesik.
- Ezután öntsd a kókusztejet a serpenyőbe és szórd rá az apróra vágott friss kakukkfüvet.
- Forrald össze őket.
- Add hozzá a felszeletelt édesburgonyát és sózd meg ízlés szerint
- Alacsony lángon párold további 7-10 percig.
- A serpenyő tartalmát óvatosan öntsd át a sütőtálba.
- Süsd 15-20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul, felszívja az összes folyadékot és a teteje kissé megbarnul.
- Frissen készítve fogyasszuk.
Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713178523809/