Csirkemáj pástétommal töltött zellerszár

Megosztás:

Következő hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel.

Sokaknak nehézséget okoz a belsőségek elkészítése, fogyasztása. Ehhez hoztam ma egy ötletet.

A belsőségek a legtápanyagdúsabb ételek. Magas a B-vitamin, cink, szelén, vastartalmuk. Ha korábban nem ettél belsőségeket, és egyelőre azt sem tudod, mit kezdjél vele, levesbe belefőzve nem csúszik le a torkodon, akkor jó stratégia lehet elrejteni egy valamiben. Beledarálhatod egy fasírtba, csinálhatsz májkrémet. Vagy eldughatod egy pástétomba. Mindenféle belsőség mehet bele. A csirke belsőségei: szív, máj, zúza kevésbé erőteljes ízűek és főtt tojással lazítva, fűszerezve ízletes pástétomot kapunk. A zellerszáron kívül kenheted bármilyen zöldségkarikára: karalábéra, retekre, sült batátaszeletre, főzőbanánlepényre vagy akár salátalevélre. Fogyaszthatod főétkezésnek vagy pár falatos uzsonna lehet belőle.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Csirke pástétommal töltött zellerszár
Csirkemáj pástétom zellerszárba töltve
Előkészítés 30 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 30 perc
Mennyiség
adag
Csirkemáj pástétom zellerszárba töltve
Elkészítés
  1. Főzzük meg a 4 tojást keményre.
  2. Melegítsük fel a sütőt 180 °C fokra.
  3. Tegyük egy sütőtálba a belsőségeket, adjuk hozzá a 4 evőkanál zsiradékot, és süssük a sütőben kb. 20 percig.
  4. A sütés során 1-2 alkalommal kevergessük meg őket.
  5. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat vagy ghí-t, és piritsuk meg az apróra vágott hagymát rajta.
  6. Amikor elkészültek a tojások, megsültek a belsőségek, és a hagyma is megpirult, tegyünk mindent egy turmixgépbe vagy kézi turmix segítségével turmixoljuk össze addig, amíg homogén állagot kapunk.
  7. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, zöld fűszerekkel.
  8. Tegyük félre kihűlni.
  9. A megtisztított zellerszárakat vágjuk ketté, illetve hosszában tetszőleges hosszúságúakra.
  10. Amikor a pástétom kihűlt, töltsük meg a zellerszárakat a pástétommal egy kiskanál segítségével.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/offal-pate/

Hasonló cikkek

>