Citromos-csirkés kelkáposzta leves

Az extra zselatinos alaplé nemcsak gasztronómiai szempontból fontos. Egyrészt valóban ízletesebbek lesznek a felhasználásával készült levesek, ételek, azonban a bélrendszeri regeneráció szempontjából is kulcsszerepe van. Ebben a receptben is főszerepet kap az alaplé, így az ízlelőbimbóink és a bélfalunk egyaránt hálásak lesznek.

A citromos-csirkés kelkáposzta levest elkészítheted lassú főzőben (crock pot) is. Ha azonban nincs ilyened, akkor alacsony hőfokon bármely tűzhelyen elkészülhet.

Kelkáposztának majdnem egész évben szezonja van, így szinte bármikor megfőzheted ezt a levest. A kelkáposzta a zöldlevelesek közt is előkelő helyen áll. Mélyen pigmentált, fitonutriensekben igen gazdag. Ráadásul kénes vegyületekben is gazdag, így nemcsak a zöldlevelesekhez, hanem a kénesekhez is sorolható a zöldségmatekban.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Citromos-csirkés kelkáposzta leves
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 6 óra
Mennyiség
adag
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 6 óra
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Mosd meg a kelkáposztát és vágd félbe.
  2. A leveleket szeleted fel vékony csíkokra, majd tedd félre.
  3. Egy turmixgépbe önts bele 2,5 dl alaplevet, az apróra vágott hagymát és az olivaolajat.
  4. Turmixold addig, amíg homogén lesz az állaga.
  5. Vegyél elő egy nagyobb lábast vagy lassú főző edény
  6. Öntsd bele a maradék alaplevet, a felvágott káposztacsíkokat, az apróra vágott csirkemellet, és a citrom héját, a narancslevelet, végül öntsd hozzá a turmix tartalmát.
  7. Sózd ízlés szerint.
  8. Ha nincs lassú főződ, akkor főzd 30 percig alacsony hőfokon. Lassú főzőben pedig 6 órán keresztül, időnként megkeverve.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179376544/