Rozmaringos báránysült mentaöntettel. Igazi ünnepi lakoma.
Sütés/főzés | 70 perc |
Pihentetés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 evőkanál rozmaring friss, őrölt
- 1/2 evőkanál természetes kősó
- 1,5-5 kg csotozott báránycomb
- 1-2 nagy gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint Borsikafű
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
- Egy tepsit béleljük ki klórmentes sütőpapírral. Keverjük össze a fokhagymaport, rozmaringot, citromlevet, fokhagymát, sót, borsikafüvet. Ezzel a fűszerkeverékkel dörzsöljük be a bárányt.
- Egy tepsit béleljük ki klórmentes sütőpapírral. Keverjük össze a fokhagymaport, rozmaringot, citromlevet, fokhagymát, sót, borsikafüvet. Ezzel a fűszerkeverékkel dörzsöljük be a bárányt.
- Süssük, amíg a húshőmérő 55-60 C fokot mutat.
- A hús nagyságától függően, kb. 70 percig süssük.
- Vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni kb. 15 percig egy vágódeszkán.
- Szeleteljük a bárányt nagyon vékony szeletekre és tegyük egy tálra.
- Locsoljuk meg mentaöntettel, mely a következő receptünk.