Ez az egyszerű, és mégis ízletes köret hamar a család kedvencévé válhat!
Mennyiség |
|
- 70 dkg sárgarépa hámozva, végei levágva
- 2 evőkanál avokádó olaj vagy olivaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- Durva szemcsés kősó, vagy Himalája só ízlés szerint
- Borsikafű ízlés szerint
- Száírtott vagy friss petrezselyem ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
- A tepsit béleljük ki klórmentes sütőpapírral.
- Tisztítsuk meg a sárgarépákat.
- Egy kis üvegtálba keverjük össze a balzsamecetet, az olajat és a borsikafüvet.
- Ne használjunk aluminium vagy fém tálat, a savas összetevők miatt.
- Habverővel verjük fel, hogy tökéletes egyveleget kapjunk. Öntsük a balzsamos ecetet a sütőtálba helyezett répákra.
- 30-40 percig süssük attól függően, hogy puhán vagy ropogósabban szeretjük.
- Ha vastagabbak a répák, akár félbe is lehet vágni őket hosszában.
- Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük tálba, hintsük meg durva sóval és petrezselyemmel.