Ott a fincsi legeltetett marhahús, de nem tudod, hogy mit főzz belőle? Mindig csak AIP pörkölt? Hagyma, hús, só esetleg egy kis kurkuma. Isteni ez is, de ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor dobd fel pár zöldséggel, adj hozzá egy kis fokhagymát és gyömbért.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 0.5 kg marhahús kockára vágva
- 15 dkg sárgarépa apróra vágva
- 15 dkg paszternák apróra vágva
- 1 evőkanál mangalica zsír vagy kacsazsír
- 1 db vöröshagyma felaprítva
- 1 ökölnyi méretű édesburgonya apróra darabolva
- 0,5 liter hús/csontleves alaplé
- 0.5 dl almaecet
- 0.5 dl kókusz aminószósz
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 teáskanál friss tárkony felaprítva
Hozzávalók
|
|
- Mangalica zsíron pirítsd meg a felaprított hagymát, majd add hozzá a húst és párold majdnem készre.
- Ekkor add hozzá az összes többi összetevőt és lassú tűzön főzd össze. Lassúfőző edényben is készítheted.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237584/