A zöldségchipszek ízletes finomságok az AIP étrenden. Kiegészítheted velük a zöldségmatekot vagy eheted nasinak, kisétkezésnek. Kirándulásra vagy csak a városban rohangálva is jó választás, ha ezeket viszed magaddal.
A zeller sülve igazán különleges, karakteres ízű. Jól helyettesíti a burgonyachipszet. Más gyökérzöldségekből is bátran próbálj chipset sütni. Sárgarépa, fehérrépa, cékla, paszternák, batáta, csicsóka, jam. Rengeteg lehetőség rejlik a zöldségchipszekben. A közös bennünk, hogy mind ellenállhatatlan ebben a formában.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Hozzávalók | ![]() |
- Hámozd meg a zellert. Egy szeletelővel vágd vékony szeletekre.
- Melegíts annyi mangalicazsírt vagy kókuszolajat egy serpenyőben, hogy legalább 0,5-1 cm vastag zsírréteg legyen az edényben.
- Ellenőrizd, hogy elég forró-e a zsiradék. Dugd egy fakanál végéta zsírba, ha gyöngyözik, már jó.
- Helyezd óvatosan a zsiradékba a chips-eket. Amikor a szélei barnulnak, fordítsd meg őket.
- Itasd fel a zsiradékot a megsült chips-ekről.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284704