Lassan vége a télnek, és a sütőtök szezonnak is. Használjátok ki ezt a fenséges zöldség adta lehetőségeket, amíg még lehet! Több féle sütőtök fajta is van, ezek ízben-állagban mind különböznek kissé egymástól, és így változatos variációkat biztosítanak számunkra.
A sütőtök gazdag karotinokban, rostokban, és 100g sütőtökben 9,7g szénhidrát van. Előnyös belső értékei mellett nem elhanyagolható gyönyörű színe sem, mellyel hozzájárulhatsz a tányérod szívárványszínűvé varázslásához! Ez a nagyon egyszerű és gyors köret recept bármilyen húshoz illik. A sütőtök kockák kívül ropogósak, belül krémesek. A kakukkfűvel pedig egy igazán klasszikus párosítást kapunk!
Mennyiség |
|
- 1 kg sütőtök megpucolva, kockára darabolva
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 teáskanál kakukkfű frissen vágott vagy szárított
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Keverd össze a megolvasztott kókuszolajat a fűszerrel és a sütőtök kockákkal.
- Terítsd szét a kockákat egy kizsírozott vagy klórmentes sütőpapírral kibélelt tepsiben.
- Süsd a kockákat 30-35 percig (ha van, légkeveréses funkcióval), vagy ameddig szépen megpirulnak, időközben megrázogatva a tepsit vagy átforgatva a kockákat, hogy minden oldal egyenletesen piruljon.
A recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713140718751/