Fogyassz rendszeresen, minden héten halat. A vadon élő halak zsírja tele van gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakkal. Ezekre szüksége van a szervezetednek az egészséges és optimális működéshez. A fehér húsú, zsírszegényebb halak mellett válassz zsírosabb, aprótestű halakat is.
Otthon halat sütni nem olyan bonyolult, ráadásul gyorsan elkészül. Nem kell mellette állni órákig és nem fűti fel a konyhádat, ami nyáron jól tud jönni.
A sült halat tálald salátával, sült zöldséggel. A spenót is jó választás köretként.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 2 db 20-25 dkg-os fehér húsú hal filé
- 50 gr friss tárkony felaprítva (vagy helyettesítő 3 evőkanál jó minőségű szárított tárkonnyal)
- 2 evőkanál állati zsír (vagy 1 evőkanál faggyú vagy extra szűz kókuszolaj, ghí is jó lehet)
- Friss citrom a díszítéshez
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd a zsiradékot egy nagyméretű serpenyőben (ha kisebb serpenyőd van, akkor süsd ki a filéket egyesével), közepes hőmérsékleten.
- Fűszerezd mindkét oldalán a filét az apróra vágott tárkonnyal.
- Helyezd a halat a serpenyőbe, és süsd 5-6 percig, az egyik oldalon, amíg a szélei kifehérednek és látod, hogy néhány helyen megbarnult.
- Fordítsd meg és süsd 4-5 percig a másik oldalát, amíg az egész hal fehér lesz.
- Tálald citromszeletekkel. Spricceld meg friss citromlével a halat ízlés szerint.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284599/