AIP recept- Sült hal

Fogyassz rendszeresen, minden héten halat. A vadon élő halak zsírja tele van gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakkal. Ezekre szüksége van a szervezetednek az egészséges és optimális működéshez. A fehér húsú, zsírszegényebb halak mellett válassz zsírosabb, aprótestű halakat is.

Otthon halat sütni nem olyan bonyolult, ráadásul gyorsan elkészül. Nem kell mellette állni órákig és nem fűti fel a konyhádat, ami nyáron jól tud jönni.
A sült halat tálald salátával, sült zöldséggel. A spenót is jó választás köretként.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Sült hal
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Elkészítés
  1. Melegítsd a zsiradékot egy nagyméretű serpenyőben (ha kisebb serpenyőd van, akkor süsd ki a filéket egyesével), közepes hőmérsékleten.
  2. Fűszerezd mindkét oldalán a filét az apróra vágott tárkonnyal.
  3. Helyezd a halat a serpenyőbe, és süsd 5-6 percig, az egyik oldalon, amíg a szélei kifehérednek és látod, hogy néhány helyen megbarnult.
  4. Fordítsd meg és süsd 4-5 percig a másik oldalát, amíg az egész hal fehér lesz.
  5. Tálald citromszeletekkel. Spricceld meg friss citromlével a halat ízlés szerint.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284599/

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com