A sárgarépa az őszi-téli időszak kedvelt zöldsége. Könnyen beszerezhető, kedvező árú, és sokszínűen felhasználható. Nagyobb mennyiséget fogyasztva jól beleszámítható a napi egészséges szénhidrát fogyasztásba is. Elkészítés módjától és a fűszerezéstől függően nagyon széles palettán mozog az ízvilága.
Ez a köret recept egy nem hétköznapi ízesítést kapott. Ha köretként tálaljuk, mindenképpen válasszunk még mellé más zöldségeket is a tápanyagsűrű étrend megalapozásához. De ez a recept nagyon jól jöhet nasinak, egy összejövetelhez snack-nek, vagy „utazós” ételnek is akár. Mártogatósakhoz is kiváló!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 45 dkg sárgarépa
- 1 púpos evőkanál kókuszolaj
- 1/2 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál kókusz liszt (opcionális)
- Opcionális: kókusz vaj vagy kókusztejszín a tálaláshoz
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
- Tisztítsd meg, majd szeleteld a sárgarépát egyenlő méretű hasábokra.
- Locsold meg a répacsíkokat az olajjal, szórd meg a fahéjjal és a kókuszliszttel (opcionális) és terítsd szét egy tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a hasábok.
- Süsd 25-30 percig (légkeveréses opcióval ha tudod), vagy ameddig megpuhul.
- Tálalhatod kókusz vajjal vagy kókusz tejszínnel.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284017/