Egy igazán jó pörköltnek nincs párja!
Merj nyitni az új ízek felé, mert van pörkölt a pirospaprikán túl is 🙂 Ez az AIP marha pörkölt variáció egy igazi téli változat, ami melegséget hoz a hideg hétköznapokba.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
adag
|
- 1 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 90 dkg pörkölthús (vágd 4 cm kockákra)
- 1 db hagyma apróra vágva
- 5 db gerezd fokhagyma darált
- 2 db 2,5 centis darab gyömbér aprítva
- 5 dl hús-vagy csontleves alaplé
- 90 dkg sütőtök hámozott és kockára vágott
- 1/4 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 2 db körte apróra darabolva (opcionális)
- 1 evőkanál friss kakukkfű
Hozzávalók
|
|
- Melegíts 1 evőkanál kókusz olajat egy nagy fenekű fazékban közép-magas hőmérsékleten és pirítsd a hús mindkét oldalát barnára.
- Vedd le az edényt, és csökkentsd a hőmérsékletet.
- Add hozzá a hagymát, és főzd körülbelül öt percig, vagy amíg el nem kezd puhulni.
- Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és főzd még pár percig, ügyelve arra, hogy kevergesd, nehogy megégjenek.
- Add hozzá a hús-vagy csontleves alaplét és párold alacsony lángon fedő alatt, amíg a hús megpuhul.
- Add hozzá a sütőtököt, körtét, fahéjat és a kősót és főzd lefedve további 15 percig.
- Tálaláskor díszítsd friss kakukkfűvel.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237102/