Wokban dobva-rázva sütve igazán könnyen és gyorsan elkészül ez a fogás. Ha előkészített (mirelit) zöldségeket használsz, akkor az elkészítési időt még inkább lerövidítheted. Ráadásul ha figyelsz a zöldségek arányára, akkor ebben az egytálételben benne lesz a 3 csészényi zöldségmatekod is. A színeseket a sárgarépa, a kéneseket a brokkoli és a karfiol, a zöld leveleseket a pak choi képviseli.
Az ízletes fűszerezés pedig többek közt gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásával járul hozzá, hogy a testedet sejtszintről a legjobban tápláld.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
- 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 db hagyma apróra vágva
- 8 db közepes gomba vagy 1 db karalábé negyedelve (gomba visszavezetős)
- 45 dkg szürkemarhahús vagy legeltetett marha felkockázva
- 55 dkg vegyes zöldség sárgarépa, brokkoli, karfiol, cukkini (lehet fagyasztott is)
- 1 fej pak choi, vagy bármilyen más zöld leveles apróra vágva
- 1 ek kurkuma
- kókusz aminó szósz ízlés szerint
- só ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- Olvaszd fel a kókuszolajat közepes hőmérsékleten egy wokban vagy egy nagy serpenyőben.
- Tedd bele a gyömbért és a fokhagymát, és pirítsd körülbelül egy percig.
- Add hozzá a hagymát is és pirítsd, amíg áttetsző lesz, időnként megkeverve.
- Keverd hozzá a gombát és a húst és dobva-rázva süsd, amíg barnulni nem kezd.
- Ha a hús már félig megsült, jöhetnek a (fagyasztott) zöldségek. Gyakran kevergetve süsd tovább.
- Ha a fagyasztott zöldségek kiolvadtak, keverd bele pak choit vagy a zöldeket.
- Sóval, kurkumával ízesítsd.
- Tálaláskor önts rá kókusz aminó szószt ízlés szerint.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284475/