Egy villámgyorsan elkészülő salátát hoztam mára, amiből könnyű, nyári tízórai vagy uzsonna, illetve mutatós vendégváró lehet. Egy jó zöldségspirálózóval pillanatok alatt látványos cukkinispaghettit vághatsz. A többi összetevőt sem kell sokat aprítani és hamar kész ez a látványos saláta cukkinitésztával.
Fogyassz hetente kb. fél kg vadon halászott halat, hogy elegendő omega-3-hoz juttasd a szervezeted. A füstölt, vadon fogott lazac remek forrása ezeknek a zsírsavaknak.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 226 gr füstölt lazac
- 90 dkg cukkini metélt
- 15 dkg kockára vágott uborka
- 5 dkg apróra vágott újhagyma
- 5 dkg apróra vágott korianderzöld
- 120 ml zsíros kókusztej
- 8 teáskanál citromlé
- 1/2 teáskanál só, vagy ízlés szerint
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Egy éles késsel vágd a füstölt lazacot vékony csíkokra (kb. fél centis) Tedd félre.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukkini metéltet, uborkát, újhagymát, koriandert, kókusztejet, citromlevet, sót.
- Tálaláskor helyezd a cukkini metéltet egy tányérra, tetejére pedig a füstölt lazacot.
Megjegyzés
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284493/