A kelbimbót sokan nem szeretik és ha ettél már túlfőtt, plöttyedt kelbimbót, akkor érted, hogy miről beszélek. Jól elkészítve azonban igazán ízletes, próbáld ki sütve vagy pirítva. Édeskésebb, kevésbé káposztaízű, ha olyankor szedik le, amikor már beköszöntöttek a fagyok. Szezonja szeptembertől egészen márciusig tart, használd ki!
A kelbimbó egyszerre zöld leveles és kénes is, így ha megeszel belőle 2 csészényit, akkor a zöldségmatek két kategóriáját is kipipálod.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra.
- Tisztítsd meg a kelbimbót. Mérettől függően szeleteld fel, vagy ha kicsik, hagyd őket egyben.
- Helyezd a kelbimbókat, az olvasztott zsiradékot és a sót egy peremes tepsibe, és terítsd ki egyenletesen a őket.
- Süsd 30-35 percig. Félidőben egyszer keverd át.
- Ha megpirult, tálald. Kínálj mellé házi füstölt, főtt sonkát.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284551/