Bár a kelbimbó szezonja ősszel és télen van, de használd ki a szezon utolsó napjait ezzel az egyszerű, de nagyszerű recepttel. Válassz mentes, jó forrásból származó bacont.
A kelbimbó pedig igazi tápanyagbomba. A-, B- és C vitaminokat tartalmaz. Érdemes fogyasztani. Az erőteljes ízét finomíthatod, ha nem nyersen, hanem előfőzve adod a baconhöz.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 45 dkg kelbimbó
- 15 dkg Bacon szalonna (házi, mindenmentes)
- 4-6 evőkanál szűrt víz
Hozzávalók
|
|
- Pirítsd meg a kockára vágott szalonnát, add hozzá a kelbimbót (ne felejtsd, hogy a hideg víz és a forró zsír hatására a zsír csapkodni kezd).
- Kevergesd viszonylag gyakran.
- Ha a kelbimbó elkezd leragadni, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet.
- Fokozatosan adagolj több vizet, ha leragadna.
- Párold kb. 15 percig.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237841/