2020. április 05.

Megosztás:

Egy arab közmondás szerint, ha egészség van, akkor remény is van, ha pedig remény van, akkor minden van.

Én azt remélem, hogy bár az élet eddig sosem látott helyzet elé állított mindnyájunkat, de hosszú távon képesek leszünk győztesen kikerülni ebből, ha értelmet tudunk találni ebben a helyzetben. Én hogyan értelmezem ezt? 

A videóban elmondom.

Itt tudsz regisztrálni a videóban említett 4 részes START ONLINE kurzusra:
https://medkozpont.hu/start

Az igazság az, hogy a koronavírus járvány előtt is már terjedőben volt a krónikus állapotok járványa – az autoimmunitástól kezdve az inzulinrezisztencián, diabéteszen, magas vérnyomáson át a degeneratív betegségekig.

A jelenlegi vírusos járvány az egész világot felébresztette az egészség megőrzésének fontosságára, valamint a korábban fennálló krónikus betegségek következményeire, hiszen ezek növelhetik a súlyosabb szövődmények kialakulásának esélyeit. 

A múlt héten újra részt vettem egy Online Funkcionális Medicina továbbképzésen, ahol fő mentorom, Dr. Terry Wahls úgy fogalmazott, hogy idézem: “Nagy valószínűséggel nem az a kérdés, hogy megfertőződünk-e a vírussal vagy sem, hanem az hogy mikor, illetve hogy ha megfertőződünk, akkor milyen eséllyel reagál a szervezetünk citokin viharral, ami a súlyosabb szövődményeket okozhatja.”

Ahogyan Dr. Terry is kiemelte a Funkcionális Medicina Intézet eddigi tanulmányai és információi alapján, a citokin vihar kialakulásának lehetőségét az étrendi és életmódbeli tényezők, vagyis a Funkcionális Medicina elvein megvalósuló életmódprogram alkalmazása jó irányba tudja befolyásolni. 

A krónikus állapotokat egyébként is az étrendi és életviteli tényezők képesek befolyásolni, sőt adott esetben akár vissza is fordítani, de a jelenlegi járványügyi helyzetben ezek az életviteli és étrendi tényezők még jobban felértékelődnek. 

Bár a koronavírus kezelésére vonatkozólag egyenlőre nagy bizonytalanságban vagyunk, a megelőzésével és a betegség lefolyását illetően elég sok mindennel kapcsolatban marad meg az irányítás a kezünkben.

Dr. Terry Wahls is felhívta a továbbképzésünkön a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az, hogy mindenki betartsa a helyi kormányok által kialakított szabályokat az önkéntes karanténra és a megelőzés lépéseire vonatkozólag. Bízom benne, hogy te is pontosan ismered ezeket a szabályokat a koronavírus kormányzati oldaláról, és szigorúan be is tartod. 

Amit viszont már kevesebben tudnak, hogy a Funkcionális Medicina elvein alapuló életmódprogram a jelenlegi helyzetben is milyen sokat tudnak segíteni mind a megelőzésben, mind pedig abban, hogy ha valaki elkapta a fertőzést, szövődmények nélkül átvészelje azt.

Én 2018-ban csatlakoztam Dr. Terry Wahls küldetéséhez, amit ő az “egészség járvány elterjesztésének” nevez. Annak az étrendi és életviteli pilléreken alapuló, funkcionális életmódprogramnak a tanításához, ami a valódi okokat célozva képes helyreállítani a vitalitást a szervezetben. 

Én magam 2015 óta tanítom ezeket az elveket és stratégiákat az Autoimmun sorsfordító program című könyvemen, az Online Autoimmun Mentorprogramon, valamint 2019 óta a felnőttképzési tanúsítványt adó, egyéves V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmódmentor Online képzésen keresztül. 

Ahogy az elején kezdtem: ha egészség van, akkor remény is van, ha pedig remény van, akkor minden van.

Én azt remélem, hogy bár az élet eddig sosem látott helyzet elé állított mindnyájunkat, de hosszú távon az fog belőle győztesen kikerülni, aki képes értelmet találni ebben a helyzetben. Hogy én hogyan értelmezem ezt? 

Eddig is fontos volt az egészségmegőrzés, de a mostani helyzet mindenkit felébresztett arra, hogy az egészség tényleg a legfontosabb. 

Senki nem akarta, hogy egy világméretű járvány nyissa fel a szemünket arra, hogy az embereknek változtatni kell a szokásaikon. 

De ha már így történt, ebben a helyzetben még egyértelműbbé válik, hogy akármikor is leszünk túl ezen, nem folytathatjuk tovább ugyanúgy a dolgokat, mint ahogy eddig tettük. 

Most van itt az idő, hogy elkezdjük, vagy még komolyabban vegyük azt a változást, amire mindannyiunknak szüksége van. 

Talán ez a helyzet most lehetőséget ad arra, hogy levonj bizonyos következtetéseket, hogy tovább lépj, hogy tanulj. Hogy olyan új ismereteket szerezz meg, amelyek biztosan a hasznodra válnak majd – nem csak a jelenlegi helyzetben, de majd akkor is, amikor már túl vagyunk ezen.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy a jelenlegi bizonytalansággal átszőtt helyzetben, elindítsam-e az egyéves felnőttképzési tanúsítványt adó Funkcionális életmód mentor Online képzést, ami eredetileg június eleji nyitással terveztem. 

A múlt heti továbbképzés Dr. Terry Wahls mentorommal viszont megerősített benne, hogy soha nem volt nagyobb szükség ilyen jellegű tudás közvetítésére, mint most, és bár sokak nem csak az egészségük, de a gazdaság egészsége, sőt a saját egyéni gazdasági helyzetük miatt is jogosan aggódnak, én hiszem és vallom, hogy a jövőt azok fogják egy jobb irányba tovább építeni saját maguk és mások számára is, akik most fektetnek be saját magukba. A saját egészségükbe, a saját jövőjükbe, olyan új készségek elsajátításával, amiket hosszú távon is alkalmazni és kamatoztatni tudnak.

Én azért jöttem, hogy ebben segítsek. És bár pontosan tudom, hogy a júniusban induló egyéves képzésre nem fog tudni mindenki becsatlakozni, aki most ezt a videót nézi, de ha már elég régóta ismersz és követsz, akkor azt is tudod, hogy nagyon sok információt és tudásanyagot ingyenesen is megosztok azok számára, akiket érdekel az önfejlesztésnek ez a szegmense. 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel ezért úgy döntöttem, hogy az egyéves V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmódmentor Online képzésbe most egy limitált ideig mindenki számára betekintést nyújtok teljesen ingyen a most induló START kurzuson, hogy az ott látottak és tanultak fényében tudjon mindenki dönteni az egyéves képzéshez való csatlakozást illetően majd. 

Az AJÁNDÉK 4 részes START ONLINE kurzus, a transzformációs mentorálás módszertanával átszőtt nemzetközi bepillantás a funkcionális medicina szakmai bugyraiba. 

Erre a kurzusra invitállak most téged, ami csak limitált ideig lesz elérhető, de most az e-mail címed megadásával ingyen tudsz rá regisztrálni a videó alatti linken keresztül, hogy részletesebben is megismerd a Funkcionális Medicina elvein alapuló életmódprogram alapvetéseit, ami nem csak a jelenlegi helyzetben, de hosszú távon is hasznodra válhat. 

Köszönöm a figyelmed, a nevem Kokavecz Katalin, ha tetszett a fenti videó és úgy gondolod, másoknak is hasznos lehet, akkor köszönöm, ha megosztod, és szeretettel várlak a túloldalon, a zárt Online Tanulószoba felületen a START kurzusban.

Hasonló cikkek

>