Megosztás:

A múlt héten egyik kedves tanítványom Zsuzsa, az Autoimmun Programhoz tartozó zárt támogatói csoportban ezt a bejegyzést osztotta meg, amit nem bírok magamban tartani… 🙂

Azt szeretném, hogy saját példamutatással egyre többen váljanak híressé, ahogyan Zsuzsa is azzá válik a családjában! Először a családban, aztán a közvetlen környezetben, aztán pedig akár a nagyobb és még híresebb porondokon is!

Én nem gondolom, hogy híres lennék, és nem is célom, hogy azzá váljak, viszont az igenis a célom, hogy a sorsfordítás váljon híressé és menővé, és kerüljön be a “főáramlatba”, hogy minél többen legyenek képesek fordítani a sorsuk kerekén és minél messzebbre terjedjen el az egészségjárvány!
Ha ennek a missziónak a teljesítéséhez az szükséges, hogy én magam is híressé váljak, akkor természetesen boldogan állok elébe! :))

Zsuzsa kommentje, és az arra érkező válaszok a programom tanulóitól kifejezetten jól estek, ugyanis mások is visszajelezték, hogy a családjukkal, gyerekeikkel együtt nézik a Autoimmun Program moduljainak videóit, és hogy már az ő családjukban is híres vagyok:)

Sőt, egyik nap a fiam is nagy büszkén jött haza az iskolából, hogy képzeljem el, informatika órán a google-ről beszélgettek, és próbaképpen mindenki beírta a saját anyukája nevét a keresőbe. Boldogan (és láthatólag büszkén:) mesélte, hogy az én nevemre jó pár találatot hozott ki a google, és ezúttal nem a kiskamaszos “hú de ciki” megjegyzést szúrta be nekem, hanem úgy tűnt, hogy még menőzött is anyucival a suliban!

Soha nem gondoltam, hogy a saját nevemre keressek rá a google-ben, de a fiam lelkesedése kíváncsivá tett, úgyhogy itthon együtt is rákerestünk a nevemre…

Nézd, mit találtunk!

Ezt a riportot a Kanizsa TV készítette a nagykanizsai Király Női Klubban tartott előadásom alkalmával (még tavaly), és ha a fiam nem menőzik a suliban velem a google keresőben, akkor talán soha nem találok rá erre az interjúra, és az előadásomról készült felvételre. Így viszont előkerült, úgyhogy a Kanizsa TV riportjából meg is osztom veled azt az interjút, ami velem készült.

Itt láthatod, a videó alatt pedig olvashatod az interjút:

Vuk Anita – Kanizsa TV:
Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadáson van túl a Király Női Klub Nagykanizsán. A könyvtár előadótermét megtöltő közönség az autoimmun betegségekről, azaz a szervezet öntámadásáról hallhatott. Saját érintettsége okán a téma immár szakavatott előadója, Kokavecz N Katalin volt.

Az autoimmun betegség, a szervezet védekező mechanizmusának meghibásodását jelzi. A szervezet ekkor valamiért idegenként kezeli saját sejtjeit, megtámadja azokat. Manapság egyre többen, főleg nők küzdenek a sokszor nehezen felismerhető problémával.

Kokavecz Katalin:
Én a saját érintettségem kapcsán kerültem bele az egészségfejlesztés tanításba. Nekem kb. hat évvel ezelőtt volt egy mélypontom az életemben, és nagyon sokáig nem derült ki, hogy mi a probléma, aztán nagy nehezen kiderült, hogy a pajzsmirigyemet egy autoimmun öntámadás érte.
Aki nem tudja, hogy mi az autoimmunutás, az most felkaphatja a fejét, hogy mit is jelent ez. Ez olyasmi, mint amikor valaki allergiás, csak ebben az esetben a saját szöveteire. A saját immunrendszere adott esetben a saját pajzsmirigyét támadja. De autoimmunitásban nem csak a pajzsmirigy lehet egy áldozati szövet, bármelyik másik szövet is eshet áldozatul.
Most itt ezen a mai napon a pajzsmirigyről fogunk beszélni, hogy miért is alakul ki az autimmun öntámadás, hogyan jön szóba a pajzsmirigy és milyen megoldási lehetőségek vannak. Azokról a lépésekről lesz szó, amiken én magam haladtam keresztül. Közben Amerikáig mentem, ott szereztem diplomát ezzel kapcsolatban, hogy először magamon segítsek. De amikor láttam, hogy ez működik, akkor annyira elhivatott lettem, hogy tényleg szeretném ezt az üzenetet mások felé is közvetíteni, és másoknak is segíteni ugyanezekkel a módszerekkel.

V.A.
Az autoimmun betegségben szenvedők reményt, kiutat találhatnak és akár teljes tünetmentességet érhetnek el. Ennek segítésére dolgozott ki a mentor egy autoimmun sorsfordító programot, melyet az előadáson ismertetett.

K.K.
Ez a program, amin én haladtam keresztül, igazából egy étkezési- és életmódváltási program. Egy öt pilléres program, az étkezés az egyik pillér, és van még négy másik pillér amiről majd szó is lesz itt az előadáson. Ez egy teljes életmódváltást jelent, ami a valódi okokat célozza meg az adott autoimmun betegség hátterében.
Tehát ha valaki lépésről lépésre végighalad ezeken a pilléreken, akkor eljut a saját állapota mögött húzódó valódi okokhoz, és a tüneti kezelések helyett, a gyökér okotól kezdve belülről kifelé építi vissza az egyensúlyt a szervezetében.

V.A.
Nagyon nagyfokú változtatás és önkontroll szükséges ehhez. Mennyire tudják az emberek ezt megvalósítani? Mert sokszor azt látjuk, hogy “Tudom, tudom hogy mit nem szabadna, de mégis megteszem.”

K.K.
Igen, ez egy nagyon tipikus kérdés, és aki olvasta a könyvemet és részt vett a tanításaimon, ez az első számú dolog, ami felmerül, hogy igen, tudja és érti de nagyon nehéz. Én erre azt szoktam mondani, hogy ha tudja az ember hogy mi a célja ezzel, hogy ő mit is akar elérni, akkor képes változtatni.
Nekem egy személyes célom volt, hogy amikor öt éves volt a kisfiam és mélyponton volt az életem és egészségem, akkor nekem az elég erős motiváció volt, hogy márpedig én fel akarom nevelni a kisfiamat! Nekem a mai napig ez az erős célom. Mindenkinek van saját egyéni célja. Van akinek erősebb, van akinek kevésbé erős, de ha tudja valaki, hogy mi a célja, akkor én tudom és hiszem, és ezt tanítom, hogy igenis képes rá az ember hogy megtegye azokat a változtatásokat, ami nem könnyű, de megéri!

V.A.
Minden betegség más, minden ember más. Ez azt jelenti, hogy úgymond az utat megmutatod, hogy hogyan lehet és mit lehet, és onnantól fogva mindenki egyénileg dolgozza ki, ami saját magára vonatkozik?

K.K.
Igen én ezt úgy szoktam mondani, hogy én ebben az öt pilléres megoldás-rendszer programban a mérföldköveket rakom le mindenkinek. Igazából ezek ugyanazok a mérföldkövek, amelyek mentén én magam is haladtam. Ezt tudni lehet rólam hogy én nem vagyok orvos, tehát ebben a megoldás-rendszerben én tanítóként vagyok jelen, én a saját történetemet osztom meg, illetve azt a tudást amit az évek során szedtem fel. (Mert egészen Amerikáig utaztam el, hogy diplomát szerezzek ebből.)
Szóval a finomra hangolás mindenkinek a személyes feladata. Tehát hogy a medadott mérföldkövek mentén ki hogyan lavírozik, az már mindenkinek egyéni, mert való igaz, hogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma betegség, de hogyha egészen mélyre beássuk ezeket az alapokat, akkor onnantól kezdve egyszerűbb lesz a haladás, és tudja az ember, hogy merre haladjon előre.

V.A.
A tudomány, az orvostudomány hogyan és miként áll ehhez a programhoz?

K.K.
Igazából, ahogy már említettem, én Amerikában tanultam ezeket az egészségfejlesztési módszereket, ezt ott úgy hívják, hogy Funkcionális Medicina. Igazából ez az orvostudománynak egy jövő-generációs diszciplinája, ami még ott is kvázi egy újdonság.
A hagyományos orvoslás tüneti elvek alapján dolgozik, és ez teljesen rendben is van így, mert szükségünk is van arra, hogy a tüneteinket is csillapítsák.
Viszont a Funkcionális Medicina egy holisztikusabb felfogás, ez jobban hasonlít inkább a megelőzésre, és jóval holisztikusabb módon közelít a betegségek kezeléséhez. Azzal fogalkozik, hogy mi az, amit a tüneti kezeléseken túl még tenni lehet életmódváltással és az étkezés finomra hangolásával. Tehát jelen pillanatban ez semmiképpen nem helyettesíti a hagyományos orvosi diagnózist, sem a kezeléseket, viszont nagyon-nagyon jól kiegészítheti azt, és erre számos visszajelzés érkezik már az olvasóimtól, a programomnak a hallgatóitól és hát saját magamtól! Mert én ugyanezen mentem keresztül.

V.A.
Hinni mennyire kell benne?

K.K.
Mint mindenben, a hit és eltökéltség az első számú lépés. Itt nagyon fontos, hogy az ember gondolkodásmódbeli is állítgasson a fejében. Egyértelmű hogy hinni is szükséges benne, mint mindenben. Bármi, amibe kezdesz az életedben, ha nem hiszel benne, akkor merre haladsz? Mi a célod vele? Abszolút kell benne hinni, de én pontosan ezért hoztam létre ezt a programot és azért írtam meg a könyvemet, hogy ahogyan egyre többen és többen haladnak ezen az úton és egyre több és több visszajelzés jön, hogy ez működik, ha az ember csinálja, és jól csinálja, akkor ez egyfajta hitet is ad mások számára is, hogy nézd, ő is, ő is és ő is megcsinálta, akkor nekem is sikerül! Ha neked is sikerült, akkor nekem is sikerülni fog!

V.A.
A V.Á.L.T.S.® egészségre program pillérei a Valódi ételek, a pihentető alvás fontossága, a létfontosságú mikrotápanyagok, a testmozgás, és a kívül-belül elvégzett nagytakarítás, vagyis a stresszkezelés. Mindezek egyszerre jelentik az egyre sikeresebb Autoimmun sorsfordító programot.

A teljes előadásom: „Autoimmun betegségek, pajzsmirigy problémák kialakulásának okai és az egyensúly helyreállításának lehetősége” a Kanizsa TV felvételén itt látható:

Hasonló cikkek

>