2022. június 26.

Megosztás:

Mi az a “mellékvese fáradtság” és hogyan sodortad bele magad?

A 21. század stressz szindrómája, amit a funkcionális medicina körökben “mellékvese fáradtságnak” becéznek egy olyan jelenség, amibe sajnos én is többször belekerültem, és lehet hogy te is, ha valaha érezted magad kiégve, krónikusan kimerülve.

De mi is a köze ennek a mellékvesékhez? 

Ezek a szőlőszemnyi szervecskék a veséd tetején csücsülnek, és a szervezeted üzemanyag tartályaként, életerő tankjaiként működnek. Csapatban működnek a pajzsmirigyeddel és a többi hormontermő szerveiddel együtt. 

3 fő csapásirány mentén tudod bele sodorni magadat abba, hogy kifáradjon és kiégjen ez a tengely és ennek eredményeképpen te pedig krónikusan úgy érezd magad, mint akiből kiszipolyozták az életerőt. A jó hírem viszont, hogy étrendi és életmódbeli változtatások hatására akár 3 hét alatt ki tudod hozni magadat ebből az állapotból, és pedig teljesen természetes módszerek mentén.

De először akkor nézzük, hogyan is jutottál el a “mellékvese fáradtságig”?

  • Az egyik a lelki-és emocionális stressz, aminek a terhei alól a legnehezebb mentesíteni magunkat, és igazából nem is lehetséges a 21. századi világban, amiben élünk, azt viszont igenis meg tudjuk változtatni, ahogyan reagálunk a minket körülvévő stressz forrásokra, és hogyan kezeljük azokat. 
  • A másik fő ok a vércukor szint egyensúlytalansága, mert amikor helytelen étkezéssel felküldöd a vércukor szintedet az egekbe, akkor hirtelen le is fog esni, és ez a vércukor hullámvasút egy belső, láthatatlan stresszhelyzetet generál a szervezetedben, aminek a hatására kitaláltad melyik szervednek kell lereagálni a helyzetet extra kortizol, vagyis stresszhormon termeléssel? Igen, a mellékveséknek! 
  • A harmadik hozzájáruló pedig szintén láthatatlanul munkálkodik a háttérben, ez pedig nem más mint a bélrendszer egyensúlytalanságai. Hiszen ha valamilyen diszbiózis vagy krónikus fertőzés ólálkodik a bélrendszerben, az szintén belső, láthatatlan stresszként ró terhet a szervezetre, leterhelve ezzel a mellékvese tengelyt.

Ha tehát ki szeretnéd húzni magadat ebből az állapotból, akkor nagyon fontos, hogy megtanuld kezelni a stresszt, hogy kiegyensúlyozd a vércukor háztartásodat és hogy helyreállítsd a bélrendszer egészségét.

Te sodortad már bele magadat valaha a krónikus fáradtság, kiégés, “mellékvese fáradtság” állapotába? Ha igen, akkor gyere és csatlakozz most a V.Á.L.T.S.® Klubba, ahol az ENERGIA-KONTROLL fókusz hónapban a mai blogban is említett “mellékvese fáradtság” szindróma haladó megoldási stratégiáit is megismerheted, és megtudhatod, hogyan tudsz kijönni ebből az állapotból! 

 

Hasonló cikkek

>