Megosztás:

A nemzetközi Hashomoto Konferencián – számos szakértő mellett, Dr. Tommy Wood-dal is beszélgettem. Az Angliából származó funkcionális orvos szakértővel készített interjúmban arról volt szó, hogy a Hashimoto miért nem csak a pajzsmirigy betegsége, és hogy mik azok az alapvető (és zömében nulla forintos) lépések, amit máris megtehetsz, hogy jobban érezd magad.

Az interjúban sokat beszéltünk arról, hogy a pajzsmirigy soha nem önmagában érintett, hiszen komoly összefüggés-rendszerek húzódnak a háttérben más szervekkel és szervrendszerekkel.

Ugyanakkor számos hozzájáruló faktor is szerepelhet a betegség kialakulásánál, akár a modernkori feldolgozott ételek, a kazein, a glutén, a higanyterheltség, klór, krónikus vagy akut fertőzések, Lyme vagy Helicobacter fertőzés és még hosszan sorolhatnám.

Az interjú során akármennyire is szerteágazó témákat érintettünk, mindig ugyanoda lyukadtunk ki, mégpedig, hogy az ALAPOK nélkül nem megy a megoldás.

Tehát, mi az a 3 dolog, amit már ma megtehetsz hogy jobban érezd magad:

  1. NE STRESSZELJ

Ne a kialakult helyzeteden, vagy a labor eredményeiden streszelj, és ne is azon, hogy mennyi minden hozzájáruló faktor van, és mennyi minden olyan dolog, amit helyre kellene tenned, hogy megcélozd azokat az okozati faktorokat. Sok lépés áll előtted, de a fókuszodat mindig előre helyezd: a megoldásra, és csak erre figyelj. Ez átvezet a második alapvető lépéshez:

  1. FÓKUSZÁLJ A MEGOLDÁSRA

Ha csak a megoldásra fókuszálsz, az máris pozitív irányba állítja be a gondolkodásmódodat. Fókuszálj azokra a lépésekre, amivel kapcsolatban az irányítás a Te kezedben van! Egy döntésedbe kerül, hogy milyen ételeket fogyasztasz, hogy mikor fekszel le aludni, hogy mennyit tartózkodsz a természetben, hogy milyen emberekkel és gondolatokkal veszed körül magad nap mint nap. Fókuszálj ezekre az alapvető dolgokra, amik ráadásul nem kerülnek semmibe, de máris sokkal jobban érzed magad, ha ezeket a területeket rendbe teszed az életedben.
Aztán mehetsz tovább azzal, hogy például szűrt vizet iszol, többet meditálsz, többet mozogsz és még sok olyan dolgot változtathatsz meg az életedben, ami nem kerül pénzbe, vagy túl nagy erőfeszítésbe, csak az kell hozzá, hogy DÖNTS!

Kezdd azzal, amit a legegyszerűbben meg tudsz változtatni. Akár azzal, hogy mit szúrsz a villádra. És ezzel máris a harmadik lépéshez jutottunk:

  1. EGYÉL VALÓDI ÉTELEKET

Az ember évmilliók óta arra van berendezkedve, hogy a nap járását követő belső bioritmusa szerint éljen és azokat a valódi és természetes ételeket fogyassza, amit az anyatermészet megteremt számára. Ha csak ennyit teszel meg a legalapvetőbb dolgok közül – már ami az étkezésedet illeti – máris hatalmas lépéseket tettél az egészséged irányába. Egyél valódi, természetes, tápanyagdús ételeket. Kezdd a változást ezzel.

Fókuszálj arra, amivel kapcsolatban a saját kezedben van az irányítás és haladj lépésről lépésre.

Ha nem tudsz biztos alapokra építkezni, az egészségedet sem tudod felhúzni. Ezért fontosak azok az alapok, amivel kapcsolatban az irányítás kizárólag a Te kezedben van!

Tedd helyre az alapokat, ásd le mélyre a mérföldköveket, és indulj el Te is a sorsfordítás útján.

Milyen mérföldköveket érdemes mélyre ásnod az alapozásnál és hogyan tudod megerősíteni az alapokat az egészség-építésnél?
Ismerd meg ezeket az alapvető stratégiákat a Vitalitás Műhely tréning-sorozatban.
Itt tudsz regisztrálni az ajándék videó-tréningre.

 

 

Hasonló cikkek

>