2022. augusztus 14.

Megosztás:

Végeztem nemrégiben egy felmérést az olvasóim, tanulóim körében arról, hogy a nyári töltekezések után, mégis hogyan érzik magukat most. 

Közel 600-an töltötték ki a kérdőívet, és nyári töltekezés ide vagy oda, a legtöbben arról panaszkodtak, hogy nincs elég energiájuk, mentálisan is kimerültek, és mindezek ellenére még rosszul is alszanak. Nagyon sokaknál ehhez konkrét testi illetve lelki tünetek, sőt krónikus állapot, vagy diagnosztizált betegség is társul.

Az ember ilyenkor kétségbeesetten keresi a válaszokat, a megoldásokat, rohangál orvostól orvosig, szakértőtől szakértőig, mert szeretne jobban lenni, több energiával üzemeltetni a hétköznapokat. Pontosan tudom hogy milyen ez, mert voltam én is ugyanott.

A mai blogban pofon egyszerű, és ráadásul ingyenes tippeket hoztam neked, amit lehet hogy még senki sem ajánlott neked, pedig segítségükkel könnyedén kiegyensúlyozhatod a tested biokémiáját, hogy több energiád legyen. 

  • A mezítlábas séta földeli a szervezetet, csakúgy mint az, ha átölelsz egy nagy fát. A földelés többek között javítja a vér viszkozitását, kedvezően hat a szívfrekvencia variabilitására is.
  • És ha már a természetbe küldtelek mezítlábbal, ha közben meglátsz egy szép virágot, lépj közel hozzá és szippants jó mélyeket az illatából. A mély lélegzetvételek jó hatással vannak a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer egyensúlyára, a napi kortizol ritmus alakulására is. 
  • Nézz körül még jobban a környezetetben, hátha találsz valamilyen ehető vadnövényt is! Ezek a növények a “vadon túlélői”, ezért a természet olyan tulajdonságokkal és növényi komponensekkel ruházta fel őket, amelyek erőssé és rezilienssé teszik őket – és ezáltal minket is, ha elfogyasztjuk őket.

Használd ki te is a természet erejét a nyárvégi töltekezésre ezekkel a nulla forintos stratégiákkal, és ha szeretnél megtanulni még több tippet és stratégiát a Funkcionális Medicina elvei mentén, hogy több energiád legyen, jobb legyen az alvásod és kiegyensúlyozottabb az immunrendszered és a hormonháztartásod, akkor kövess engem továbbra is, mert fogok még jönni további tippekkel, tanításokkal ezzel kapcsolatban is.

Ha pedig az ehető vadnövényekről szeretnél többet megtanulni, szeretettel ajánlom figyelmedbe az 1+5 modulból álló VAD-i új kurzusunkat:)

Részlesen ide kattintva olvashatsz az EHETŐ VADNÖVÉNYEK TANFOLYAMRÓL. 

Segítőd a sorsfordításban,

Katalin 

Hasonló cikkek

>