1. Karácsonyi AIP menü: Csontleves / Cukkinis pulykaragu édesburgonya pürével / Sütőtök puding

1. Karácsonyi AIP menü: Csontleves / Cukkinis pulykaragu édesburgonya pürével / Sütőtök puding

Ünnep ide, ünnep oda, nem mindenki szereti a halat, ezért ma egy olyan lehetséges ünnepi menüsort hoztam neked, ami elkészíthető akár csirke/pulyka/marhahúsból is, attól függően melyiket szereted.  A csontlevest már előző nap készítsd el, hiszen ennek sok idő kell. Amíg a ragu a tűzhelyen készül, addig a desszert alapanyaga a sütőben sül, így szinte egyszerre elkészülsz a teljes menüvel. ⏳

A menüben szereplő fogások mindegyike megfelel az AIP protokollnak ✅,  segítve ezzel neked, mi kerüljön az ünnepi asztalra.

Tovább

Bazsalikomos-avokádós sült lazac

Bazsalikomos-avokádós sült lazac

Közeleg a karácsony és ahány család annyi szokás az ünnepi menüt illetően, és általában ha halról van szó, akkor a ponty és a lazac kerül szóba.

Ma a lazac kedvelőknek hoztam egy nagyon gyorsan elkészíthető, mégis ízletes receptet.

Tovább

Töltött cukkini hajók

töltött cukkini hajók

Ismét egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető receptet ajánlok neked a hétköznapokra. Ha nem csak a tányérodra szeretnéd pakolni a zöldségmatekot, és van rá fél órád, akkor érdemes elővenni a serpenyődet. A spenót a zöld levelesek közé tartozik, a hagyma, fokhagyma, gomba a kénesek közé, a cukkini a színesek közé, így teljesül a3x3-as matek ebben az ételben.

A cukkini helyett választhatsz bármilyen szezonális téli tököt is. Sonkatökkel, Hokkaidóval vagy nagydobosival is kipróbálhatod. Ezek a tökök is mind a színes kategóriába esnek.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!