Megosztás:

Szeretem az újévet tiszta lappal indítani. 

 • Levonni a következtetéseket, 
 • tanulni a hibákból, 
 • hálát adni az elért eredményekért. 

Majd pedig új célokat kitűzve, lendületben maradni a változás útján.

Erre invitállak most téged is. Haladjunk végig az alábbi 5 ponton, és kezdjük erősen az új évet! 

1. Következtetések

2020 emberiség-szintű következtetésekre világított rá. 

Az egyik ilyen, amire a legújabb (Covid-19) virológiai kutatások is kristálytisztán rámutattak. 

Ez pedig nem más, mint a metabolikus egészség és az immunrendszer működése közötti kapcsolat.

Ma már tudjuk, hogy az immunrendszer nem tud megfelelően működni, ha a metabolikus (anyagcsere) folyamatok nem működnek optimálisan.
Ezért is van az, hogy a cukorbetegségben és/vagy szív-és érrendszeri betegségekben érintett emberek esetében jelentősen fokozódhat a kockázat a Covid-19 fertőzés okozta súlyos szövődmények kialakulásával kapcsolatban is.

A metabolikus egészség általánosságban az alábbi mérőszámokkal fejezhető ki:

 • A derék körméret nőknél kevesebb, mint 89 cm, a férfiaknál pedig kevesebb, mint 102 cm (ideális DCSA derék/csípő arány 0,8 vagy kevesebb nőknél és 0,95 vagy kevesebb férfiaknál)
 • A szisztolés vérnyomás kevesebb, mint 120 Hgmm és a diasztolés kevesebb, mint 80 Hgmm
 • Hemoglobin A1c értéke kevesebb, mint 5,7%
 • Az éhomi vércukorszint kevesebb, mint 5,6 mmol/l (4,2 – 4,8 mmol/l a funkcionális optimum)
 • Trigliceridek értéke kevesebb, mint 1,69 mmol/L (kevesebb, mint 1 mmol/L az ideális)
 • LDL-koleszterin értéke kevesebb, mint 2,59 mmol/L
 • A HDL-koleszterin nagyobb, mint 1,4 mmol/L
 • A triglicerid / HDL arány 1:1
 • GPT értéke 7-55 U/L között (kevesebb, mint 25 U/L az ideális)
 • A húgysav kevesebb, mint 357 umol/l, férfiak esetében kevesebb, mint 416 umol/l 
 • Ultraszenzitív C-reaktív protein (hs-CRP) kevesebb, mint 2 mg/L (kevesebb, mint 1 mg/L az ideális)
 • A fent felsorolt biomarkerek kontrollálásához nem igényel gyógyszeres kezelést az illető

Az elmúlt év egyik legnagyobb tanulsága, amit következtetésként vonhatunk le, hogy a metabolikus egészség ápolásával tudjuk a legjobban megtámogatni immunrendszerünk működését, hogy ellenállóvá váljuk a fertőzésekkel szemben.

2. Tanulni a hibákból

A legtöbben a “csodakapszulákat” és a “csodamódszereket” keresik az immunrendszeri egészség támogatására. Amire jóval kevesebben keresik a válaszokat: hogy egyáltalán hogyan jutottunk idáig, és hogyan csökkenthetjük a rizikófaktorokat a jövőben. 

Márpedig a válasz – innen nézve – kézenfekvőnek tűnik.
A metabolikus egészség a fenti mérőszámok mentén (és azon túl is) nagyon szépen helyreállítható és egyensúlyban tartható étrendi- és életmódbeli változtatások mentén. 

3. Hála

Hálás vagyok érte, hogy könyvemen és programjaimon keresztül évek óta arra taníthatok egyensúlyra törekvő embereket, hogy étrendjük és életmódjuk megváltoztatásával törekedjenek a metabolikus- és immunrendszeri egyensúly felé.

Te pedig hálás lehetsz magadnak, hogy akárhol is tartasz a sorsfordításod útján, ha ezeket a sorokat olvasod, akkor jó eséllyel már elindultál te is az egyensúlyhoz és vitalitáshoz vezető úton. Adj hálát magadnak az erőfeszítéseidért, tekints vissza, és ha bármilyen apró sikert is elértél: tudd, hogy jóval többre vagy képes, mint gondolnád. Ez az erő és lendület motiváljon tovább az utadon a saját céljaid felé!

4. Célkitűzés

A metabolikus egészség – a fent említett kutatások tükrében is – jóval inkább az életmód, semmint a genetika eredménye. 

Az életmódváltás megvalósítása ugyanakkor nem egyszerű, ezt mindannyian tudjuk. Az első lépés a célkitűzéssel kezdődik, de a legtöbben sajnos nem tudnak jól definiált célokat kitűzni. Ezt a készséget sajnos ugyanúgy nem tanítják meg az iskolában, mint azokat a készségeket sem, amelyek a metabolikus egyensúly fenntartásához szükségesek.

Márpedig a jól meghatározott célok kitűzése az első alapfeltétele annak, hogy elinduljunk a változtatás útján. 

 • Ezzel kapcsolatban két gyakorlatra invitállak:
  Az egyik, amivel a programjaimban is indítunk, és amely gyakorlatot a V.Á.L.T.S.® Napló legelején is megtalálhatod a 4-5. oldalon. Ebben a gyakorlatban a célkitűzést a te saját Nagy Miérted meghatározására alapozzuk.
 • A másik, egy olyan célkitűzési módszertan, mely a kutatások szerint hatékonyabb, mint a hagyományosan használt módszerek, mert ahogyan az általam használt módszer, ez is a szívből jövő célokat segíti azonosítani.  

Ezt a módszert fogja bemutatni Szendrei Ádám barátom, 2021.01.06-án.
Ezen az  INGYENES webináriumon fog segíteni neked SZÍVBŐL JÖVŐ célokat felállítani és létrehozni a cselekvési tervedet. IDE kattintva tudsz regisztrálni.

5. Lendület

Az éves céljaid megvalósításhoz pedig mi másra lenne szükséged, mint lendületre? 

Az én legjobb lendületben tartó módszerem a motiváció táplálásában rejlik. Bármikor, amikor valamilyen változtatásra készülök, vagy olyan dologra készülök, amit korábban még nem csináltam, akkor olyan embereket és mentorokat keresek, akik már megcsinálták, amire én készülök.(Lásd a képen: Ricardo Teixeira karate világbajnokkal;)

Így volt ez az autoimmun sorsfordításom útján is, és így van a mai napig is, a folyamatos önfejlesztésem során.

A belső motiváció fenntartásában nagyon inspiráló tud lenni, amikor olyan emberek sorsfordító történeteivel vértezed fel magadat, akik már végig mentek az úton. Megismerni az ő történetüket, és az orvosokat és mentorokat, akiknek a módszertanain végig haladva visszaszerezték vitalitásukat és metabolikus egészségüket. 

Ha tudsz angolul és szereted a dokumentumfilm sorozatokat, akkor figyelmedbe ajánlom a Lighting the Path doku-sorozatot, amit január 11-17-ig INGYEN követhetsz végig, ha itt regisztrálsz.
(A filmsorozat utolsó részében személyes fő mentoromat, Dr. Terry Wahls-t is közelebbről megismerheted. Ő az, akitől én magam is tanultam, és akinek szakmai módszere, a The Wahls Protocol® alapján is hivatalosan dolgozó életmód mentorrá váltam Magyarországon. Az ő tanításait a saját életembe, és az általam védjegyzett V.Á.L.T.S.® Programba is beépítettem.) 

Bízom benne, hogy céljaid megvalósításához a fenti filmsorozat is segíteni fog további lendületet és belső inspirációt adni. Ha nem tudsz angolul, akkor se keseredj el, kövesd a híreimet, mert 2021-ben biztosan elő fognak kerülni témák a dokumentumfilm sorozatból is:)

Sőt, a 2021 február 13-án megrendezésre kerülő ÉLŐ Online rendezvényen, a Sorsfordító Napon is segíteni fogok neked további belső inspirációt gyűjteni, ezért a dátumot már most írd fel magadnak!
2021.02.13. szombat, Sorsfordító Nap (részletek hamarosan)

Így kezdj erősen 2021-ben!

Vond le a következtetéseket, tanulj a hibákból, adj hálát, tűzz ki célokat és tartsd magad lendületben a sorsfordításod útján, a vitalitásod (és metabolikus egészséged) felé!

Ha bármelyik ponton elakadnál, ne feledd, hogy számíthatsz rám, és a mentor csapatomra is. Itt vagyunk, itt leszek 2021-ben is,

Segítőd a sorsfordításban,

Katalin

Ui: Így kezdj erősen 2021-ben:

 1. Vond le a következtetéseket, ápold a metabolikus egészséged a fenti mérőszámok segítségével
 2. Tanulj a hibákból: “csodamódszerek” és “csodakapszulák” hajkurászása helyett fókuszálj az étrendi- és életmódbeli változtatásokra
 3. Adj hálát magadnak, tekints vissza, és ha bármilyen apró sikert is elértél: tudd, hogy jóval többre vagy képes, mint gondolnád.
 4. Tanuld meg azonosítani és kitűzni szívből jövő céljaidat: január 6-án Szendrei Ádám barátom segít neked ebben az ingyenes webináriumon, regisztrálj ITT.
 5. Tartsd magadat lendületben: vértezd fel magad valódi emberek valódi sorsfordító történeteivel a Lighting the Path doku-sorozatban, amit január 11-17-ig INGYEN követhetsz végig (ANGOLUL!), ha ITT regisztrálsz.

+1 TIPP: írd be a naptárba: 2020.02.13. szombat, SORSFORDÍTÓ NAP:
gyere el, kerülj (és maradj!) lendületben a sorsfordításod útján – a vitalitásod felé!  
(részletek az ÉLŐ Online rendezvényről hamarosan)

Az 1. ponthoz tartozó információk forrása: https://www.healthline.com/health-news/what-does-it-mean-to-be-metabolically-healthy

Hasonló cikkek

>