Megosztás:

V.Á.L.T.S.® Vitalitásra
Szokásalakító tipp #1

“Kezdd úgy, ahogy folytatni szeretnéd!”
Ezt a tanácsot először egy gyermekneveléssel foglalkozó könyv hasábjain olvastam, és azóta rájöttem, hogy ez a kijelentés mindennel kapcsolatban is megállja a helyét, bármilyen új szokás kialakításáról is legyen szó.


Az új szokások felépítése a mindennapjainkkal kezdődik. A mindennapjaink pedig a reggelekkel kezdődnek.

Tehát ha a mindennapjaink alkotják az életünket, a szokásaink pedig a mindennapjainkat, akkor értelem szerű, hogy ha azt akarod, hogy jó életed legyen, akkor nagyon nem mindegy, hogyan kezded a reggeleket.

Ha reggel az első dolgod, hogy a mobilod után nyúlsz, hogy megnézd, mi történt a nagyvilágban, ki üzent neked, ki-mit posztolt az életéről, akkor te más emberek napjai által kezded meghatározni az aznapi valóságodat. Rögtön egy reaktív álláspontba helyezed magadat, mások életére és külső helyzetekre reagálsz ahelyett, hogy produktívan a saját napirendedet terveznéd meg, saját magad számára.

Emlékezz: kezdd úgy, ahogy folytatni szeretnéd! Kezdd hát a reggeleiddel!

Én 2013 körül olvastam először Hal Elrod Varázslatos reggel című könyvét, és az általa bemutatott csodás reggel-indító módszer azóta is hatással van az életemre, a mindennapjaimra, a reggeleimre. Neked is ajánlom Hal Elrod könyvét, valamint Robin Sharma Hajnali 5 óra klub című könyvét is, hogy megtanuld minden napodat úgy kezdeni, ahogy folytatni szeretnéd!

Személy szerint én szeretem azzal kezdeni a reggeleimet, hogy végighaladok a V.Á.L.T.S.® Napló érzelmi, gondolati és fókuszbeállító gyakorlatain, majd pedig igyekszem minél pontosabban, írásban is megtervezni a napomat. Lebontva olyan részletekre, hogy mit-mikor csinálok, mi az adott napi 3 legfontosabb teendőm, mi az, amit magamért fogok tenni, és mi az, amiért hálás vagyok.

Kezdd te is úgy a reggeleidet, ahogyan folytatni szeretnéd a mindennapjaidat!
Alakítsd ki ezt a szokást, és meglátod, milyen sok pozitív változást fog hozni az életedbe!

Köszönöm a figyelmed, a nevem Kokavecz Katalin és szeretettel várlak a következő videóban is!

Ismerj meg további tippeket és stratégiákat a vitalitásod felé vezető úton az ajándék Vitalitás Műhely videótréningben!

Vitalitás Műhely

Hasonló cikkek

>