Megosztás:

Ezt a történetet Arizonában hallottam, ahol a mai napig élnek a Cherokee indiánok leszármazottai.

Így szól a történet:

Az öreg Cherokee indián egyik este a tűz mellett mesél az unokájának az életről.

Fiam, tudod az emberekben folyamatosan egy belső csata zajlik a lélek két farkasa között.

Az egyik a rossz farkas.

Ez a Félelem. A félelem, és az összes többi rossz érzés és gondolat: a harag, irigység, kétségbeesés, féltékenység, bánat, fölényesség, ego.

A másik a jó farkas.
Ez a Hit. A hit, és az összes többi jó érzés és gondolat: az öröm, a béke, a szeretet, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia, a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés.

Az unoka elgondolkozott a nagyapja szavain, és megkérdezte:

“Nagyapa, és melyik farkas nyer?”

Az öreg Cherokee indián egyszerűen válaszolt:

“Az, amelyiket táplálod.”

Te vajon melyik belső “farkast” táplálod?

És hogyan jön ez a sorsfordításhoz?

Az életmódváltáshoz?

Az egészséges táplálkozáshoz?

A V.Á.L.T.S.® Funkcionális Medicina életmód programhoz?

Nézd meg a videót, és/vagy görgess tovább és megtudod.

 

Amikor valamilyen kínzó tünettel küzdesz, vagy netalán valamilyen krónikus állapottal; autoimmun vagy más betegséggel diagnosztizáltak, akkor nem meglepő, hogy felordít benned a félelem farkasa.

A rossz farkas bennem ugyanúgy felordított évekkel ezelőtt, amikor rosszul voltam, és megoldásokat kerestem.

 Először én is a “rossz farkast” tápláltam.

Kétségbe voltam esve.

El voltam keseredve.

Különféle megszorító diétákba kezdtem.

Féltem attól, hogy még rosszabbul leszek.

Amikor az étrendi javaslatok szűkösségeire koncentráltam, valahogy folyamatosan olyan tanácsok útvesztőibe jutottam, amik csak a megszorításokra koncentráltak.

A szűkösségre: ami folyamatosan a lelkem rossz farkasát táplálta.

Hogyan tudod táplálni a “jó farkast”?

 Kérdezheted, hogyan tudod mégis a jó farkast táplálni, amikor éppen olyan étrendi változtatásba kezdesz (vagy már csinálod), ami a korábbi szokásaidhoz képest megszorításokkal jár?

Tudod, én az Autoimmun Protokollt tanítom a V.Á.L.T.S.® program egyik alap-pilléreként, mert az eliminációs étrend a legtöbb krónikus- és autoimmun állapot hátterében húzódó okot megcélozza, és kiegyensúlyozza.

És bár ez az étrend valóban tartalmaz megszorításokat, a hangsúly az én tanításaimban mégis a ‘jó farkas’ táplálásán van!

Hogyan?

Az első, és legfontosabb, hogy a tanítványaimmal mi soha nem a megszorításokra és a szűkösségre koncentrálunk.

Épp ellenkezőleg! Azt a bőséget ünnepeljük és hangsúlyozzuk, és azt a kreativitást keltjük életre, amivel a több, mint 200 alapanyagból álló bevásárlólistánkból valódi, tápanyagdús, egészséges lakomákat varázsolhatunk a tányérjainkra.

Azt a jóságos farkast tápláljuk folyamatosan, ami a saját magunkba vetett hitet erősíti. Azt a hitet, hogy igenis képesek vagyunk a változtatásra, a sorsfordításra.

Azt a hitet, ami a belénk épített öngyógyító gépezetet működteti. Ami mindenkiben ott van, mindenkiben csak arra vár, hogy maximális fordulatszámon üzemelhessen.

Csak arra vár, hogy az üzemeltetője higgyen! Higgyen ennek a gépezetnek a működésében, és mindent megtegyen és megadjon neki, hogy az tökéletesen tudjon üzemelni, és mindentől tisztítsa meg, ami a funkcióját, a működését gátolja.

Ez a Funkcionális Medicina szemléletének a lényege: a valódi okok megcélzása és kiegyensúlyozása, az öngyógyító funkciók működésének támogatása.

Amit ebben a programban csinálunk, az nem orvoslás. Nem tanácsadás. Nem kezelés vagy terápia (és nem is helyettesíti az orvosi kezelést).
Ez egy olyan önismereti munka, ami a beléd épített öngyógyító folyamatok működését támogatja a valódi okoktól kezdve, az optimális funkció eléréséig.
Erről szól a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Medicina életmódprogram.

 Így tápláljuk a ‘jó farkasodat’:

Azt a Hitet, azokat a pozitív energiákat és pozitív változásokat támogatjuk és tápláljuk, amelyek az öngyógyító mechanizmusokat éltetik.

Higgy magadban!

  • Higgy abban, hogy a beléd épített öngyógyító gépezetet Te is teljes kapacitással tudod üzemeltetni!
  • Higgy abban, hogy ez a csodálatos önműködő gépezet a sejtek szintjéről eredendően arra van programozva a születésünktől kezdve, hogy tökéletesen működjön!
  • Higgy abban, hogy a működtetéséhez kizárólag a Te döntéseidre van szükség. Csak rajtad múlik, hogy mindent megadj a tökéletes funkció üzemeltetéséhez, és mindentől megtisztítsd a szervezeted és környezeted, ami gátolja az öngyógyító szupergépezet működését!
  • Higgy abban, hogy képes vagy nap mint nap olyan döntéseket hozni, ami a tökéletes funkciót támogatja, hogy lépésről-lépésre, elérd az optimális működést!
  • Higgy abban, hogy jó tanítókat és mentorokat választva, képes leszel megtanulni azokat a stratégiákat, amelyekre szükséged van, hogy újra megtanuld maximálisan működtetni szervezeted öngyógyító folyamatait, hogy a valódi okok kiegyensúlyozásával legyél képes újra visszaszerezni a vitalitásodat!

Érted már, hogy az életmódváltás miért mindig gondolkodásmód váltással kezdődik?

Csak akkor tudsz valódi sorsfordítóvá válni, ha folyamatosan a lelked jó farkasát táplálod!

Ezt senki más nem tudja HELYETTED megtenni.

Csak te tudod a saját Hitedet táplálni.

Ami az én feladatom ebben, hogy a segítőd legyek a ‘jó farkasod’ táplálásában.
Hogy megtanítsalak olyan táplálkozási- és életmódváltó stratégiákra, amelyekkel Te is hinni fogsz (újra) magadban és hinni abban, hogy ezekkel a stratégiákkal Te is képes leszel maximális fordulatszámra kapcsolni a benned munkálkodó szupergépezetet.

Hinni fogsz a belénk épített öngyógyító gépezet erejében és hatalmában, ami mindannyiunkban ott munkálkodik, és semmi más dolgunk nincs, mint helyesen táplálni, akárcsak a lelkünk “jó farkasát”.

Hogy a végén a jó farkas nyerjen!
Tápláld Te is azt a farkast, amelyiket szeretnéd, hogy nyerjen… ahogyan azt az öreg Cherokee indián is tanította az unokájának az élet nagy igazságairól!

Hasonló cikkek

>