2022. május 22.

Megosztás:

A mai blog videóban, még mindig az áhított bikiniforma témánál maradva, egy másik fontos témát járunk körül, ez pedig a túl magas vércukor szint, ami hosszú távon a diabétesz előszobájába vezet: az inzulinrezisztenciához.
Hiszen ez szintjén útjában állhat az ideális bikini formának. 


Lássuk, hogyan tudod elkerülni azt, hogy túl magasra szökjön a vércukrod:

  • Az első, hogy kezd az étkezéseket zöld leveles zöldségekkel. A bennük található rostok lassítják a szénhidrát anyagcseréből származó cukrok felszívódását a vérben, és egyben segítik felkészíteni, felpörgetni az emésztőrendszer működését. 
  • Egy másik hasznos tipp, hogy amikor szénhidrátot is tartalmazó ételt fogyasztasz, adj hozzá az étkezéshez egy evőkanál almaecetet, amit akár belekeverhetsz a saláta öntetedbe, hiszen ugye az első tipp az volt, hogy zöld levelessel indítasz. Az ecet szintén pozitív hatást gyakorol a szénhidrát anyagcserére. 
  • A harmadik dolog, ami segít elkerülni, hogy fellőjön a vércukrod az egekbe, hogy étkezés után kimész, és sétálsz 20 percet a szabadban. 
  • És végül de nem utolsó sorban, ügyelj a porció méretre. A keményítős szénhidrátot tartalmazó köret a tányérodon ne legyen több egy-két maréknyi mennyiségnél, és mindig egyensúlyozd ki valamilyen fehérjével és zöldségekkel és egy kevés egészséges zsiradékkal is. 

Nem kell, hogy rettegj a szénhidrátoktól, viszont fontos, hogy megtanulj olyan stratégiákat, amivel kiegyensúlyozhatod a vércukor háztartásodat, ezáltal az anyagcserédet, ezáltal a hormonjaidat, hogy mindezek hatására elérd az áhított bikiniformát is! 

Ha a vércukorszint stabilizálása, az anyagcseréd és a hormonjaid kiegyensúlyozása olyan dolog, ami érdekel téged a bikiniformán innen vagy túl is, akkor gyere és tanulj meg többet erről a témáról a V.Á.L.T.S.® Klubban. 

Most éppen a Vércukor Kontroll fókusz hónaphoz tudsz csatlakozni a klubban, ahol haladó ismeretekkel és megoldási stratégiákkal foglak ellátni téged a Funkcionális Medicina elvei mentén, hogy még közelebb kerülhess az ideális bikiniformához, a kiegyensúlyozott anyagcseréhez és a hormonális egyensúlyhoz. 

Gyere, nézd meg a klub részleteit, és csatlakozz hozzánk, várlak nagy szeretettel!

Hasonló cikkek

>