máj


29

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak. A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült,

máj


15

Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz. Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást.  Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle,

máj


08

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola

ápr


17

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.