AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz.

Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást.  Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle, különböző színű batátát, de figyelj rá, hogy a különböző fajtákat külön tepsiben süsd, mert eltérhet a sütési idejük.

Tovább

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola intenzív íze, akkor jó hír, hogy pesztóként teljesen más, lágyabb.
Grillezz hozzá egy kis csirkecombot és tálald a zöldségmatek színes, kénes és zöldleveles zöldségeivel!

Tovább

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

AIP recept – Reszelt almás fasírtgolyók

Nagy kedvenceim a zöldséges fasírtgolyók. A darált húst remekül fel lehet lazítani reszelt gyökérzöldségekkel vagy ahogy a lenti receptben is, póréhagymával. Finom, zamatos lesz tőle a fasírtod. Ebben a receptben a gyömbér, a kurkuma és a fahéjas almaszósz még pikánsabbá teszi a pulykahúst. Bátran próbáld ki más darált húsból is.

Tovább