AIP recept- Házi májkrém

AIP recept- Házi májkrém

Egy egyszerű receptet nagyszerűvé tesznek az apróságok. Ilyen például, hogy a ropogósra sült szalonnát félretesszük, a zsírján megsütjük a májat és a végén a pörccel tálaljuk a májkrémet. Ettől válik egy sima házi májkrém pástétommá.
Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor valami jó forrású állati zsiradékon piríts hagymát, süsd meg rajta a májat, majd turmixold szét a fűszerekkel és sóval. Kenheted nyers zöldségszeletekre, salátára, sült batátakarikákra vagy AIP főzőbanánlepénykére.

Tovább

AIP recept – Karfiol püré

AIP recept – Karfiol püré

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak.
A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült, grillezett hússzeletek mellé is. Megbolondíthatod frissen vágott zöldfűszerekkel. Összekeverheted apróra darabolt metélőhagymával.

Tovább

AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz.

Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást.  Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle, különböző színű batátát, de figyelj rá, hogy a különböző fajtákat külön tepsiben süsd, mert eltérhet a sütési idejük.

Tovább

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

AIP recept- Rukkola-pesztós grillezett csirke

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola intenzív íze, akkor jó hír, hogy pesztóként teljesen más, lágyabb.
Grillezz hozzá egy kis csirkecombot és tálald a zöldségmatek színes, kénes és zöldleveles zöldségeivel!

Tovább