júl


10

Gyors, nyári egytálétel a csirkés salátatekercs. Nem kell vele órákig állni a konyhában, egyszerűen elkészül. Tálald egy pár főzőbanánlepénykével. Látványos vendégváró fogás lehet belőle. Akár munkahelyre dobozolós ebédnek is tökéletes. Benne van a zöldségmatek: a gomba és a hagymák a kénesek, a csicsóka színes, a saláta és a koriander pedig a zöldleveles.

jún


26

Egy egyszerű receptet nagyszerűvé tesznek az apróságok. Ilyen például, hogy a ropogósra sült szalonnát félretesszük, a zsírján megsütjük a májat és a végén a pörccel tálaljuk a májkrémet. Ettől válik egy sima házi májkrém pástétommá. Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor valami jó forrású állati zsiradékon piríts hagymát, süsd meg rajta a májat, majd turmixold szét a

jún


19

A stir fry egy kínai főzési technika, aminek a lényege, hogy az összetevőket forró wokban vagy serpenyőben kevés zsiradékkal rázva- kevergetve gyorsan megsütjük. Ebben a melegben jól jön, ha nem kell sokáig a tűzhely mellett állni vagy órákig sütni a húst a sütőben. Tálald nyers vegyes salátával, karfiolpürével.

máj


29

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak. A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült,