szept


29

Végre itt a batátaszezon! Az édesburgonya fontos alapanyaga a V.Á.L.T.S.® funkcionális étrendnek, hiszen biztonságos keményítős, vagyis főzéssel semlegesíthetők a benne, természetes módon előforduló antitápanyagok. A legelterjedtebb, kicsit sütőtökre hajazó narancssárga mellett létezik a lila húsú, gesztenyére emlékeztető és a fehér húsú, leginkább krumplira hasonlító változata is. Számos elkészítési módja létezik a batátának. Lehet sütni, akár

jún


24

Ha a spárgaszezon végén még sikerül megcsípned egy köteg zöld spárgát, akkor ebben a rekkenő hőségben csinálj belőle egytálételt.

ápr


09

A spenót szezonja áprilisban kezdődik és novemberig eltart, azonban a legízletesebb ilyenkor tavasszal, illetve ősszel. A spenótról lehet, hogy a klasszikus főzelék jut eszedbe, de számos más elkészítési mód létezik. Beleteheted spenótos-avokádós csirkeburgerbe, egytálételbe, zöldturmixba.

márc


11

Ez a finom, egészséges töltött sütőtök quinoával, áfonyával, kelkáposztával és csicseriborsóval egy szuper visszavezetős étel, amely a vegetáriánus irányzatba is beleilleszthető. A korábbi receptek közt találsz már jó néhány visszavezetőset, lapozz vissza bátran.