Mexikói egytálétel

Mexikói egytálétel

Ahogy ígértem, a nagyvilág konyháiból hozom a mai receptet. ?

Ez a Mexikói? egytálétel nagyon laktató, mindemellett egészséges, gyorsan elkészül, és sokféleképpen variálható kedved szerint. ?

További ízfokozás érdekében tálald különféle mártással, szósszal, vagy próbáld ki másféle hússal, vagy éppen hús nélkül. ?

Tovább

Karfiolkrém leves

Karfiolkrém leves

Ha egy gyors ízletes, szezonális zöldségekből készült levesre vágysz, ennél egyszerűbbet nehezen találsz. 🙂 Jól átmelegít a hűvösödő napokon. Ráadásul csupa értékes tápanyag van benne. A karfiol és a póréhagyma kénes zöldségnek számít a zöldségmatekban, így támogatják a szervezetünk méregtelenítési folyamatait.
A fehér édesburgonya biztonságos keményítős még az eliminációs időszakban is. Jól használható főzelékek, levesek sűrítésére is.
Az extra zselatinos csontleves alaplé fontos szerepet játszik a bélrendszeri egészség helyreállításában. Fogyaszd gyakran, akár magában, akár így a krémleves alapleveként.

Ez a karfiolkrémleves minimális előkészítést igényel, utána szinte magától elkészül. Tálaláskor emeld ki az ízeket egy kis pirított baconszalonnával.

 

AIP recept- Brokkoli krémleves

AIP recept- Brokkoli krémleves

A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem. Nem szereti a nagy meleget, ezért a kánikulai hetekben nem biztos, hogy hozzájutsz.
Ez a krémleves remekül egyesíti a gyógyító alaplé pozitív hatásait a brokkoli vitamin-, antioxidáns- és tápanyagtartalmával, valamit az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavaival.
Készítheted sűrűbb, pürészerűre vagy hígabb, levesesebb állagúra.

Tovább