nov


25

A tél a gyökérzöldségek időszaka. Ha törekedsz a helyi, szezonális kínálat vásárlására, akkor ilyenkor eleve nagyobb tömegben veszed és fogyasztod őket. A céklát foghatod és egyszerűen héjastul megfőzheted, azonban ha szeretnéd változatosabbá tenni, akkor készíthetsz belőle krémlevest, salátát, „zöldségtésztát”, hamis paradicsomszószt. A zeller is több mint egyszerű leveszöldség. Készíthetsz belőle chipszet vagy épp a ezt

ápr


10

Közeleg a húsvét. Ha még nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi menü, esetleg elbizonytalanodtál, hogy mit is egyél húsvétkor az AIP eliminációs időszakban, akkor itt egy remek ötlet. A bárány a legősibb húsvéti jelkép, emiatt gyakran kerül ilyenkor az asztalra. A finom báránysült titka a fűszerezés és a hosszú, alacsony hőfokon sütés. Így lesz

dec


19

Ez egy nagyon egyszerű céklarecept. A céklát sokan nem szeretik jellegzetes földes íze miatt, pedig egy kis savassággal nagyon jól lehet finomítani az összhatáson. A jellegzetes ízét a sütés is tompítja, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha egy kis almaecetet adunk hozzá. A narancshéjjal karöltve ínycsiklandozó és harmonikus ízhatást érhetünk el – egy ilyen