AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.

Tovább

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

AIP recept – Kurkumás cukkinikrémleves

Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor felhasználhatod a terápiás csontlevest alapléként egy finom zöldségkrémleveshez. Cukkinit szinte egész évben tudsz vásárolni, de ha teheted válaszd a helyi, szezonális zöldségeket.
A tálaláskor a recept szerint megszórhatod friss korianderlevelekkel. De jól harmonizál a cukkini ízével a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó és a rozmaring is. A zöldfűszerek igazi tápanyagbombák, ne hagyjd ki őket az étkezésedből! A kurkuma pedig egy szuper fűszer, ami nemcsak izgalmas ízt kölcsönöz a levesnek, hanem gyulladáscsökkentő hatású is. Fogyaszd bátran!

Tovább

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com