Megosztás:

Az autoimmun öntámadás visszafordításáért az első számú legfontosabb dolog, amivel foglalkoznod kell az a bélrendszered egészségének helyreállítása.

Hippokratész óta tudjuk, hogy minden betegség a bélrendszerből ered.

Amikor a bélfalat borító nyálkahártya réteg megsérül, akkor az egy sejtréteg vastagságú belső védelmi vonalunk kinyílik, és a kórosan szivárgó ‘lyukas’ bélfalon keresztül olyan idegen anyagok juthatnak át a bélfalon keresztül a véráramba, mint az emésztetlen étel részecskék, baktériumok, illetőleg toxinok,

amelyek a szervezetet túlterhelik.

Egy idő után az immunrendszerünk túlpörög, felizzítja a krónikus gyulladás tüzét, és tulajdonképpen így alakulnak ki a szervezetben a krónikus gyulladásos folyamatok, és köztük az autoimmun betegségek.

Mindezek hátterében a bélrendszeri egészség felbomlott egyensúlya áll, tehát ez az első kritikus terület, aminek az egyensúlyát feltétlenül helyre kell állítani.

Ehhez olyan ételeket szükséges fogyasztod, amelyek gyógyító és regeneráló hatással vannak a bélfalad egészségére.

Nézzük, mik azok a gyógyító ételek, amelyeket fogyasztanod érdemes.

  • házi készítésű porcos csontokból készült csontleves alaplé. Ezek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segítenek megnyugtatni a hiperaktív immunrendszert miközben alapanyagokat szolgáltatnak a sejt szintű regenerációs folyamatokhoz.
  • házi készítésű, fermentált élelmiszerek, amelyek elősegítik a hatékony gyomor működést és a bélrendszer mikroflórájára is kedvező hatást gyakorolnak
  • zselatinban és kollagénben gazdag ételek, mint például a kocsonya vagy a házi készítésű aszpik, amely olyan aminosavakat tartalmaz, ami a bélfal felépítésében és regenerálásában játszik fontos szerepet
  • kókusz olaj, ami tele van közepes szénláncú zsírsavakkal, amelyek szintén gyulladáscsökkentő és bélfal regeneráló hatással bírnak
  • növényi rostok, első sorban főtt zöldségek fogyasztásával, porcos alaplével készített kímélő zöldségkrémlevesek formájában, amelyek kímélő módon tartalmazzák a rostokat és tápanyagokat.
  • gyömbéres kurkumás gyógytea ami felveszi a harcot a kórokozó bélflórával szemben, gyulladáscsökkentő hatása van, erőteljes antioxidánsként működik és segíti a gyomor működését is.

Ezekre a gyógyító ételekre mindenképpen szükséged lesz, ha szeretnéd visszaállítani a bélrendszered egészségét.

A következő bejegyzésben egy másik kritikus fontosságú stratégiát fogunk körüljárni, amivel visszafordíthatod a krónikus gyulladásos eredetű és autoimmun jellegű tüneteidet.

 

Hasonló cikkek

>