Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : huszonnyolcadik rész

A tested 70-80%-ban víz. Lehet hogy már most is iszol elég vizet, de ha mégsem lennél optimálisan hidratálva, mint ahogyan az emberek többsége nincs, akkor érdemes lesz tovább olvasnod. 

Először is tisztázzuk, hogy a cukros üdítő nem víz. A limonádé, a szörp sem víz. A 100%-os narancslé sem víz. A tej sem víz. Egyedül a víz a víz!

Márpedig ha szeretnéd optimalizálni a tested, az immunrendszered és az agyad működését, akkor nagy szükséged van arra, hogy jól hidratáld a szervezetedet. Ettől folyik a könnyebben a véred, ettől kering jobban a nyirokfolyadék, ettől tudod jobban felszívni a tápanyagokat az ételből. 

Ha nincs elég víz a szervezetben, lassul a vérkeringés, pang a nyirokfolyadék, besűrűsödnek a váladékok, ami fogékonyabbá tesz a fertőzésekre. Tehát igyál eleget, hidratáld a sejtjeidet. 

Minden nap igyál meg 6-8 pohár vizet.  Ha kicsi vagy, akkor 6-8 kisebb pohárral, ha nagyobb darab vagy, akkor nagyobb pohár legyen a mérce. 

Milyen vizet igyunk? 

A legjobb, ha szűrt vizet iszol. Vízszűrési technológiából is sokféle létezik, én arra szavazok, ami legjobban hasonlít a természet vízszűrő mechanizmusára. Ha hozzá tudsz jutni jó minőségű természetes forrásvízhez, az nagyon jó, mert az egyszerre tiszta és ásványi anyagokkal is tele van. Ha ilyen forrás nincs a közeledben, akkor válassz valamilyen vízszűrőt, ami a kancsóstól a szénszűrősőn át a reverz ozmózisos szűrőig sokféle lehet, de ha ez utóbbit választod, akkor mindenképp sózd vissza a vizet, mert nagyon fontosak az ásványi anyagok is az elfogyasztott vízben. Ha mást nem tudsz megoldani, akkor a szénsavmentes ásványvíz is szóba jöhet, de lehetőleg ne műanyag palackosat válassz, hanem rendes üvegeset, ha teheted. 

Az én személyes kedvencem a gravitációs-szénszűrős alapon szűrő Berkey filter, ami a legjobban hasonlít a természet vízszűrő mechanizmusára, de ahogy említettem nagyon sok más jó vízszűrő berendezés is van már, érdemes lehet beruházni egyre.

Mi lehet a leghasznosabb ajándék Neked, és szeretteidnek?

A saját magunk felé forduló, szeretetteljes, konstruktív gondolkodás, amire a legnagyobb szüksége van mindenkinek a változás magjánál. Márpedig ez tanulható, fejleszthető! 

A V.Á.L.T.S.® Naplóval kézen foglak, hogy végre tényleg megtedd azokat a mindennapos lépéseket és szokásokat, amivel megérkezel a legértékesebb szeretetteljes kapcsolathoz: saját magadhoz! AZ IGAZI VÁLTOZÁS A MINDENNAPOKKAL KEZDŐDIK! 

Hasonló cikkek

>