AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

A kelbimbót sokan nem szeretik és ha ettél már túlfőtt, plöttyedt kelbimbót, akkor érted, hogy miről beszélek. Jól elkészítve azonban igazán ízletes, próbáld ki sütve vagy pirítva. Édeskésebb, kevésbé káposztaízű, ha olyankor szedik le, amikor már beköszöntöttek a fagyok. Szezonja szeptembertől egészen márciusig tart, használd ki!
A kelbimbó egyszerre zöld leveles és kénes is, így ha megeszel belőle 2 csészényit, akkor a zöldségmatek két kategóriáját is kipipálod.

Tovább

AIP recept- Zellerchips

AIP recept- Zellerchips

A zöldségchipszek ízletes finomságok az AIP étrenden. Kiegészítheted velük a zöldségmatekot vagy eheted nasinak, kisétkezésnek. Kirándulásra vagy csak a városban rohangálva is jó választás, ha ezeket viszed magaddal.

A zeller sülve igazán különleges, karakteres ízű. Jól helyettesíti a burgonyachipszet. Más gyökérzöldségekből is bátran próbálj chipset sütni. Sárgarépa, fehérrépa, cékla, paszternák, batáta, csicsóka, jam. Rengeteg lehetőség rejlik a zöldségchipszekben. A közös bennünk, hogy mind ellenállhatatlan ebben a formában.

Tovább

AIP recept – Karfiol püré

AIP recept – Karfiol püré

Májusban kezdődik a karfiol szezonja és eltart egészen télig. A karfiol a keresztesvirágúak rendjébe tartozik. Dr. Terry Wahls ajánlása alapján fogyaszd bátran akkor is, ha a pajzsmirigyed érintett. Tiszta, kiegyensúlyozott étrenden nem okoz gondot, viszont tápanyagdús és hasznos a méregtelenítésnek, valamint a metilációs folyamatoknak.
A karfiolpüré remekül kiegészíti a pörkölteket, szaftos húsokat, de tálalhatod sült, grillezett hússzeletek mellé is. Megbolondíthatod frissen vágott zöldfűszerekkel. Összekeverheted apróra darabolt metélőhagymával.

Tovább

AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz.

Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást.  Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle, különböző színű batátát, de figyelj rá, hogy a különböző fajtákat külön tepsiben süsd, mert eltérhet a sütési idejük.

Tovább