Vadrizs almával és szárított áfonyával

Vadrizs almával és szárított áfonyával

Őszi tápanyagdús, visszavezetős AIP receptet osztok meg ma veletek. Az alma és az áfonya antioxidánsokban is gazdag, így támogatva az immunrendszered, hogy egészséges maradj a hideg hónapok alatt.
A rizs a visszavezetős étrenden jó választás a keményítősök közül. Főzés után tedd hűtőbe fél napra, hogy a rezisztens keményítő át tudjon alakulni. Hűtés után visszamelegíthetve fogyaszthatod.
A rizsben található keményítő gyümölccsel fogyasztva emésztőrendszeri gondot okozhat, ha bélrendszeri egyensúlytalanság van. Ha még nem rendezted, akkor hagyd ki a gyümölcsöket addig.

Az édes és fűszeres ízek nagyszerű kombinációja, csodálatosan párosul pulyka- vagy egyéb baromfiételekhez is. 

Tovább

AIP recept- Édesburgonyapüré

AIP recept- Édesburgonyapüré

Ez a recept már annyira pofonegyszerű, hogy szinte nem is recept 🙂

A batátaszezon egész nyár elejéig tart. Használd ki, hogy hazai (sőt hazai bio) édesburgonyát fogyaszthatsz biztonságos keményítősnek. Próbáld ki a többi változatot is: narancssárga és lila színben is pompázhat az édesburgonyapüréd. Így nem csak változatos színű lesz, az ízvilága, karaktere is más a különböző fajtáknak. Kísérletezz velük bátran!

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

A kelbimbót sokan nem szeretik és ha ettél már túlfőtt, plöttyedt kelbimbót, akkor érted, hogy miről beszélek. Jól elkészítve azonban igazán ízletes, próbáld ki sütve vagy pirítva. Édeskésebb, kevésbé káposztaízű, ha olyankor szedik le, amikor már beköszöntöttek a fagyok. Szezonja szeptembertől egészen márciusig tart, használd ki!
A kelbimbó egyszerre zöld leveles és kénes is, így ha megeszel belőle 2 csészényit, akkor a zöldségmatek két kategóriáját is kipipálod.

Tovább