Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

A tél a gyökérzöldségek időszaka. Ha törekedsz a helyi, szezonális kínálat vásárlására, akkor ilyenkor eleve nagyobb tömegben veszed és fogyasztod őket.

A céklát foghatod és egyszerűen héjastul megfőzheted, azonban ha szeretnéd változatosabbá tenni, akkor készíthetsz belőle krémlevest, salátát, “zöldségtésztát”, hamis paradicsomszószt. A zeller is több mint egyszerű leveszöldség. Készíthetsz belőle chipszet vagy épp a ezt a mai receptet: a cékla-zeller rizottót. A tormás kókuszkrém citromlével megbolondítva olyan lesz a tetején mintha pikáns tejföllel locsoltad volna meg. Tálalhatsz mellé sült lazacot, nagyon illik ehhez az ízvilághoz.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

AIP – Biztonságos keményítő forrás (Sült taró/jamsz/manióka)

AIP – Biztonságos keményítő forrás (Sült taró/jamsz/manióka)

Az Autoimmun Protokoll (AIP) étrenden biztonságos keményítősként fogyaszthatsz tarót, jamsz gyökeret, manióka gyökeret. Ezekre az egzotikus alapanyagokra az elkészítés, felhasználás során normál burgonyaként gondolj. Annyi különbséggel, hogy ezeket mindenképpen alaposan meg kell főznöd először őket és utána kedved szerint variálhatod az elkészítési módozatokat.

Tovább