AIP recept- Édesburgonyapüré

AIP recept- Édesburgonyapüré

Ez a recept már annyira pofonegyszerű, hogy szinte nem is recept 🙂

A batátaszezon egész nyár elejéig tart. Használd ki, hogy hazai (sőt hazai bio) édesburgonyát fogyaszhatsz biztonságos keményítősnek. Próbáld ki a többi változatot is: narancssárga és lila színben is pompázhat az édesburgonyapüréd. Így nem csak változatos színű lesz, az ízvilága, karaktere is más a különböző fajtáknak. Kísérletezz velük bátran!

Tovább

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

AIP recept- Kelbimbó házi füstölt, főtt sonkával

A kelbimbót sokan nem szeretik és ha ettél már túlfőtt, plöttyedt kelbimbót, akkor érted, hogy miről beszélek. Jól elkészítve azonban igazán ízletes, próbáld ki sütve vagy pirítva. Édeskésebb, kevésbé káposztaízű, ha olyankor szedik le, amikor már beköszöntöttek a fagyok. Szezonja szeptembertől egészen márciusig tart, használd ki!
A kelbimbó egyszerre zöld leveles és kénes is, így ha megeszel belőle 2 csészényit, akkor a zöldségmatek két kategóriáját is kipipálod.

Tovább

AIP recept- Zellerchips

AIP recept- Zellerchips

A zöldségchipszek ízletes finomságok az AIP étrenden. Kiegészítheted velük a zöldségmatekot vagy eheted nasinak, kisétkezésnek. Kirándulásra vagy csak a városban rohangálva is jó választás, ha ezeket viszed magaddal.

A zeller sülve igazán különleges, karakteres ízű. Jól helyettesíti a burgonyachipszet. Más gyökérzöldségekből is bátran próbálj chipset sütni. Sárgarépa, fehérrépa, cékla, paszternák, batáta, csicsóka, jam. Rengeteg lehetőség rejlik a zöldségchipszekben. A közös bennünk, hogy mind ellenállhatatlan ebben a formában.

Tovább