Megosztás:

2011-ben egy olyan krónikus állapotokban lettem érintett, amire nincsen igazából valódi orvosi megoldás​. A pajzsmirigyemet érintette egy autoimmun gyulladásos folyamat, és miután hosszú ideig keresgéltem a misztikus tüneteim okát, végül egy Hashimoto diagnózist kaptam kézhez. 

A legtöbb krónikus, metabolikus vagy autoimmun állapotra legtöbb esetben annyit kapunk az orvosainktól, hogy tanuljunk meg velük együtt élni, és próbáljuk meg gyógyszeresen vagy ilyen-olyan tüneti szerekkel kordában tartani,  vagy lassítani a romlást​.
Én is ennyi instrukciót kaptam akkor, és egy receptet pajzsmirigy hormon pótlásra. 
Ez nekem nem volt elegendő válasz. Én tudtam, éreztem valahol legbelül, hogy létezik valódi, oki megoldás a problémáimra.
Küldetésre indultam, hogy felkutassam az okokat​.
Annyira elkötelezett voltam, hogy teljes állássá tettem a tanulást​.
És közben önmagam vezérigazgatójává váltam a  “Mentsd ki a seggedet ebből a helyzetből” KFT.-ben.
Éveket és dollár ezreket költöttem a külföldi tanulmányaimra, konferenciákra, kurzusokra, mentorprogramokra (és teszem ezt a mai napig)​

Sokáig én is az “egyetlen csodatévő kapszulát” vagy módszert vagy akármit kerestem, de hamar rá kellett jöjjek, hogy nincs ilyen…​

Helyette amit találtam, az egy átütő felismerés volt! ​
Az átütő felismerés, hogy a tested egy ökoszisztéma, és a kezedben van az irányítás, hogy milyenné változtatod ezt a terepet! ​

Képzeld el úgy, mint egy belső kertet. És mint ahogyan egy kert esetében is, soha sincs csak egyetlen és kizárólagos módszertan, hogy mi az, amitől virágozni fog ez a terep, mert egy jó csomó befolyásoló tényezőtől függ – és ugyanez igaz a testedre is!  

Márpedig ennek a TEREPNEK A MINŐSÉGE FOGJHA MEGHATÁROZNI AZ EGÉSZSÉGED MINŐSÉGÉT! ​

Akár tudsz róla, akár nem, napi szinten több tucat döntést hozol arra vonatkozólag, hogy SEGÍTESZ a “belső kertednek” virágozni, vagy olyan körülményeket teremtesz, amelyek megakadályozzák azt. ​

Tudományos nyelven: azt a tudományágat, ami a körülményeket és a döntéseket vizsgálja, amelyek hatással vannak a génkifejeződésre (vagyis hogy virágzik-e a belső terep vagy hanyatlik), EPIGENETIKÁNAK hívnak.​

Az EPIGENETIKA tudománya szerint, a krónikus betegségek akár 80%-a életmódbeli szokásoknak tudható be. 
Tehát a gének nem a végzeted! 

Ha valaha úgy gondoltad, hogy a génjeid határoztak meg egy olyan állapotot, amire nincsen hatásod, akkor tudd, hogy ez nem igaz! 

Sőt, az epigenetika tudománya által bizonyított tény, hogy sokkal több kontrollal rendelkezel az életed és az egészséged felett, mint gondolnád! 
A döntéseiddel tehát KI és BE tudod kapcsolni a génjeidet! 

Hogy mit jelent ez a mindennapos gyakorlatban? 
Azt, hogy az öngondoskodás a valódi egészségügyi gondoskodás! 

Bármilyen “mag” is van elvetve a génállományodban, a döntés a te kezedben van, hogy mivé cseperedik az életedben! 

Te vagy képes megteremteni azt a belső TEREPET, amiben nincs esély arra, hogy kifejlődjön egy betegség, vagy ha már kifejlődött, akkor vissza is tudjon fordulni! 

Aki az EGYETLEN “csodatévő” dolog, amivel foglalkoznod kell, tehát nem más, mint a  belső tereped rendezése. 

Soha nem késő, hogy elkezdjél foglalkozni ezzel. Akár 16 hét alatt is át tudod rendezni ezt a belső terepet

Akár fiatal vagy, akár idősebb, minden nap tudsz olyan apró pici lépéseket tenni, ami közelebb visz a rendezett belső terephez. 

Csak egy követhető tervre van szükséged hozzá! 

Ha egy olyan komplex program elvei mentén szeretnéd fejleszteni az egészséged, és rendezni a belső terepedet, ami az egész világon szakmailag elismert Funkcionális Medicina módszertana mentén, lépésről lépésre vezet téged el a vitalitásod felé vezető úton, akkor a a szakmailag, és orvosi háttérrel is támogatott V.Á.L.T.S.® Életmódprogramban van a helyed! 

Láss hozzá te is a belső tereprendezéshez és vedd a kezedbe a kontrollt az életed és egészséged felett! 

 

Hasonló cikkek

>