Megosztás:

Az elmúlt hetet csodás természeti környezetben töltöttem Zala megyében, Cserszegtomajon, amit az Instagramstorykban is láthattál napról napra a kulisszák mögül:) 

Ha követsz már egy ideje, akkor megfigyelhetted a sorok közül, hogy a finnországi Biohacker konferencia után, amin júniusban vettem részt, az ehető vadnövények is teljesen “hatalmukba kerítettek”, és azóta is képzem magam ebben a témában. 

Az ehető vadnövények valódi, természetes tápanyagbombák: SZUPERfoodok a természet-SZUPERmarketből. És ráadásul ingyen tudsz “bevásárolni” belőlük! (Nem utolsó szempont manapság!)

Ez a “bevásárló hely” akkor is terem, méghozzá INGYEN, ha neked nincsen kerted!

Csak fel kell fedezned őket a környezetedben, és meg kell tanulnod azonosítani az ehető vadnövényeket. Az erdő és a mező FINOM, és roskadozik ezektől a tápanyag bombáktól – most főleg, de a természet egész évben tartogat ehető és tápanyagdús kincseket!

Ha leleményes vagy, és felismered őket, tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak tőled!

Egy csodálatos és változatos világ tárul eléd általuk, arról nem beszélve, hogy a funkcionális étkezést, a zöldségmatek palettát, és ezáltal a sejtjeid táplálását tudod velük egy teljesen új, minőségi szintre emelni.

Te is szeretnél többet megtanulni az ehető vadnövényekről?

Én Finnországban találtam mentort ebben a témában, a már említett konferencián ismertem meg. 

Ő Jouko, aki Finnországban már több, mint 25 éve foglalkozik ehető vad növényekkel kapcsolatos oktatással.
Ide kattintva tudod te is követni Jouko angol nyelvű YouTube csatornáját, aki nemcsak Finnországban, de Görögországban is vezet tanulmány utakat a témában.

Görögországban egyébként a természetből való vadnövény szüretnek külön műfaja van, sőt külön definíciója is: HORTA. Ez a kifejezés jelöli a természetből történő vadon szüretelést, az erdő-mező vadon termő kincseinek felhasználását a mindennapos étkezésekben.

Ezt nevezem én a funkcionális táplálkozás 2.0 változatának! 

Meg is fogalmazódott bennem az a gondolat, hogy egy elvonuláson, vagy kiránduláson ismerkedhetnénk meg veled együtt a Horta vadnövény-szüret rejtelmeivel, akár közösen elkészítve olyan fogásokat belőlük, amiket nekem is NULLA konyhaművészeti képességgel sikerült a természet kincseiből “művészien megalkotni”, ahogy ezeken a képeken is láthatod. 

Mit szólsz? Lenne kedved egy ilyen vadnövényes-tanulós-főzős-evős elvonuláshoz?

Ha téged is érdekel ez a téma, tarts velünk a következő Ehető Vadnövények tanfolyamon, amelyről részletesen itt olvashatsz.

 

Segítőd a sorsfordításban,

Katalin

Ui: Láttad már a Vitalitás Műhely minitréninget? 

Ez a videó sorozat azért készült, hogy végig vezesselek a változás felé vezető út első lépésein. Azokon a lépéseken, amelyeket a Funkcionális Medicina megoldás-rendszerében én magam is megtettem a vitalitás felé vezető úton.
Iratkozz fel az ajándék tréningre ide kattintva.

Hasonló cikkek

>