Megosztás:

Kislány koromban mindig a koszorú fonás jutott eszembe a pitypangról…

És mi jut eszembe róla most? Hogyan lehet megenni!

Te is tudtad, hogy a pitypang minden része ehető? És ráadásul szuperfood, ahogyan a többi ehető vadnövény is.

Mutatok egy klassz receptet, hogyan készíthetsz a pitypang gyökeréből fincsi és egészséges karamella nasit:

Szóval én kislány korom óta “vonzódom” ezekhez a gyomokhoz, első füves emlékeim nagymamámhoz kötődnek, akinek “bibliája” volt és rongyosra lapozgatta a Maria Treben füveskönyvet.

Mindig is érdekesnek találtam ezt a témát, de talán a gyermekkori asszociációim voltak azok, amelyek visszatartottak, hogy mélyebben beleássam magamat ebbe. Valahogy ezt a “füves dolgot” kizárólag a gyógynövényekkel, azok gyógyhatásaival kötöttem össze, és - tévesen - úgy gondoltam, hogy ez a téma csak “füvesembereket” vagy fitoterapeutákat érdekelhet - márpedig én egyik sem vagyok.

De nem is kell, hogy az legyek! És neked sem! 

Az ehető vadnövények ugyanis könnyedén beilleszthetők a mindennapos, funkcionális étkezéseidbe, és egy teljesen új ablakot nyitnak a Funkcionális Medicina elveiben oly gyakran emlegetett, általam “zöldségmatek” definícióval megnevezett koncepcióba! 

Az ehető vadnövényeket számtalan módon fogyaszthatod a mindennapokban.

  • Reggelihez zöldségek mellé,
  • Omlettekhez, rántottákhoz,
  • Salátákhoz,
  • Rakott ételekhez,
  • Fasírtokhoz, töltött ételekhez, 
  • Turmixokhoz, préslevekhez,
  • Befőttekhez, lekvárokhoz,
  • Egészséges nasikhoz…

Tényleg csak a képzeleted szab határt, hogy még mi mindenhez, de ha inspirációra vágysz a mi gyakorlatunkból, akkor nézd meg ezt a videót

Az ehető vadnövények valódi, természetes tápanyagbombák: SZUPERfoodok a természet-SZUPERmarketből, és ráadásul ingyen tudsz “bevásárolni” belőlük!

Érdemes tehát befektetni abba, hogy megszerezd ezt a tudást, hogy aztán biztonsággal igazodj el a “természet szupermarket sorai” között!

Erre a nagy találkozásra invitállak most téged is a téma nemzetközi szakértőjével, akit hatalmas megtiszteltetés hamarosan újra idehaza üdvözölni, hogy közreműködésemmel és tolmácsolásommal ennek az ősi bölcsességnek a modern-kori mindennapos gyakorlatát, a Funkcionális Medicina elvein átszűrve, veled is megoszthassam!

Szóval, neked sem kell hogy füvesemberré vagy fitoterapeutává válj, ha neked is mozgatják a fantáziádat ezek a vadságok…

Gyere és vaduljunk együtt a vadnövényekkel a mindennapokban!

Jouko Kivimetsä, a kurzus kiváló szakmai oktatója és jómagam, szeretettel várunk! 

Az Ehető Vadnövények Tanfolyam tavaszi turnusa hamarosan indul, 

a helyek száma limitált erre a tanfolyamra, és a regisztráció csak rövid ideig áll nyitva a kedvezményes helyekre! 

Ha szeretnél élőben, személyesen is tanulni az ehető vadnövények “igazi nagyöregjétől” (magyar tolmácsolással!), akkor most itt a lehetőség, csapj le a limitált helyek egyikére

Ha pedig nem tudsz jönni az élő workshopra, akkor sem maradsz le semmiről, mert utólag felvételről is nézheted, és a tanfolyam többi modulja is Online nézhető.

Ehető vadnövények tanfolyam

Hasonló cikkek

>