2018. november 28.

Megosztás:

Kóstold meg ezt a tartalmas, tápláló fogást, ami bármelyik főétkezésnek megállja a helyét, de akár köretként is fogyaszthatod.

Édesburgonya brassói

  • 90 dkg édesburgonya
  • 4 szelet bacon (bio, házi, nitrát és adalékmentes)
  • 1 db fuji vagy gála alma (hámozva és apróra vágva, kimagozva (elhagyható))
  • 1 teáskanál szárított darált hagyma, vagy szeletelt zöldhagyma
  • ½ teáskanál fokhagyma por
  1. Az édesburgonyát vágd kb. 1½ cm-es kockákra és főzd majdnem puhára sós vízben 7- 8 percig. Ha kész, szűrd le.
  2. Süsd meg a szalonnát egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg szép és ropogós nem lesz. Tedd félre.
  3. Hagyd a szalonna zsírját a serpenyőben, és tegyél még hozzá, ha nem sült ki belőle sok.
  4. Keverd össze az almát a fűszerekkel. Az almát el is hagyhatod a receptből. A gyümölcs batátával együtt fogyasztva nehezebben emészthető, ezért ha gondot okoz, hagyd ki!
  5. Tedd az édesburgonyát a serpenyőbe, és igazgasd el úgy, hogy egyenletesen érje a hő mindenhol. Süsd néhány percig, amíg az alja szép aranybarna lesz.
  6. Közben vágd össze a szalonnát.
  7. Egy szedőkanállal forgasd meg az édesburgonyát, hogy a másik oldala is megbarnuljon.
  8. Add az almákat és szalonnákat hozzá.
  9. Pirítsd tovább néhány percenként megkevergetve, amíg az édesburgonyán sötét foltok nem keletkeznek. (10-12 perc összesen)
  10. Jó étvágyat hozzá! 🙂

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/146437425364298722/

Hasonló cikkek

>