Kóstold meg ezt a tartalmas, tápláló fogást, ami bármelyik főétkezésnek megállja a helyét, de akár köretként is fogyaszthatod.
Édesburgonya brassói
- 90 dkg édesburgonya
- 4 szelet bacon (bio, házi, nitrát és adalékmentes)
- 1 db fuji vagy gála alma (hámozva és apróra vágva, kimagozva (elhagyható))
- 1 teáskanál szárított darált hagyma, vagy szeletelt zöldhagyma
- ½ teáskanál fokhagyma por
- Az édesburgonyát vágd kb. 1½ cm-es kockákra és főzd majdnem puhára sós vízben 7- 8 percig. Ha kész, szűrd le.
- Süsd meg a szalonnát egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg szép és ropogós nem lesz. Tedd félre.
- Hagyd a szalonna zsírját a serpenyőben, és tegyél még hozzá, ha nem sült ki belőle sok.
- Keverd össze az almát a fűszerekkel. Az almát el is hagyhatod a receptből. A gyümölcs batátával együtt fogyasztva nehezebben emészthető, ezért ha gondot okoz, hagyd ki!
- Tedd az édesburgonyát a serpenyőbe, és igazgasd el úgy, hogy egyenletesen érje a hő mindenhol. Süsd néhány percig, amíg az alja szép aranybarna lesz.
- Közben vágd össze a szalonnát.
- Egy szedőkanállal forgasd meg az édesburgonyát, hogy a másik oldala is megbarnuljon.
- Add az almákat és szalonnákat hozzá.
- Pirítsd tovább néhány percenként megkevergetve, amíg az édesburgonyán sötét foltok nem keletkeznek. (10-12 perc összesen)
- Jó étvágyat hozzá! 🙂
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/146437425364298722/